Skuhaj ručak za deset minuta! Njoki s pršutom

Danas nema puno mudrovanja ni kompliciranja. Ovo je jedan od onih snađi se sine i prehrani se na brzinu a da ti se gablec ne sastoji od fete kruha i tri lista pršuta!

Malo dobre volje i brzi posjet supermarketu, su zapravo jedino što ti treba! Krenimo!

Sastojci:

  • žlica maslaca
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 90 g pršuta
  • nekoliko listića svježe ili sušene kadulje
  • manji režanj bijelog luka
  • pola žličice senfa
  • sol i papar po želji
  • 500 g njoka (klasičnih ili punjenih sirom)

Priprema:

Ugrij tavu i rastopi na njoj žličicu maslaca pa mu dodaj vrhnje, pusti neka se zagrije pa dodaj isjeckan pršut i manji režanj bijelog luka. Posoli i pusti da proključa.

Neki baner

Ugrabi dublji lonac, napuni vodom, ubaci par kapi ulja i posoli pa pričekaj da voda proključa a zatim u njoj kuhaj njoke. Hint: gotovi su kada isplivaju na površinu. 😉

Kada se skuhaju, pomiješaj ih s napravljenim sosom.

U dobiveni sos dodaj još i papra po želji, pola žličice senfa i tri listića kadulje, prstima ih iskidaj na veće komadiće. Promiješaj sve i posluži.

Ako ne voliš kadulju, možeš je zamijeniti bosiljkom.

Dobar tek 😉

Foto: Shutterstock


Greek style pasta, cooked pasta on brown wooden bowl

Greek style pasta s piletinom

Najlakše je uvijek započeti s tjesteninom. Zašto? Jer ti treba tvoja omiljena tjestenina, lonac, štednjak, malo soli i vruća voda.


Neki baner