Danas nema puno mudrovanja ni kompliciranja. Ovo je jedan od onih snađi se sine i prehrani se na brzinu a da ti se gablec ne sastoji od fete kruha i tri lista pršuta!
Malo dobre volje i brzi posjet supermarketu, su zapravo jedino što ti treba! Krenimo!
Sastojci:
- žlica maslaca
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 90 g pršuta
- nekoliko listića svježe ili sušene kadulje
- manji režanj bijelog luka
- pola žličice senfa
- sol i papar po želji
- 500 g njoka (klasičnih ili punjenih sirom)
Priprema:
Ugrij tavu i rastopi na njoj žličicu maslaca pa mu dodaj vrhnje, pusti neka se zagrije pa dodaj isjeckan pršut i manji režanj bijelog luka. Posoli i pusti da proključa.
Ugrabi dublji lonac, napuni vodom, ubaci par kapi ulja i posoli pa pričekaj da voda proključa a zatim u njoj kuhaj njoke. Hint: gotovi su kada isplivaju na površinu. 😉
Kada se skuhaju, pomiješaj ih s napravljenim sosom.
U dobiveni sos dodaj još i papra po želji, pola žličice senfa i tri listića kadulje, prstima ih iskidaj na veće komadiće. Promiješaj sve i posluži.
Ako ne voliš kadulju, možeš je zamijeniti bosiljkom.
Dobar tek 😉
Foto: Shutterstock
Najlakše je uvijek započeti s tjesteninom. Zašto? Jer ti treba tvoja omiljena tjestenina, lonac, štednjak, malo soli i vruća voda.
Mi smo redakcija portala Aboutmen.hr – regionalnog online magazina za modernog muškarca, a Vi trenutno čitate članak s našom 5+ preporukom! 🙂 Pišemo, istražujemo, kreiramo, iznosimo mišljenja ali rado saslušamo i Vaša! Svoje radove, upite i prijedloge suradnji možete nam poslati na mail info@aboutmen.hr .