Svaki moderni frajer mora znati kuhati. Izgovori i isprike se ne prihvaćaju. Ako želiš biti u trendu i ako se želiš znati brinuti sam za sebe, a o impresioniraju žena da i ne govorimo vrijeme je da se latiš kuhače!
Mi ti donosimo brzu i jednostavnu školu kuhanja i recepte za svaki dan koji se lagano pripremaju i uz koje ćeš svladati osnove kulinarstva i više nikad nećeš čuti da si “mamin sin”.
Pa krenimo! Vrijeme je da postaneš #MisterChef u punom smislu!
Najlakše je uvijek započeti s tjesteninom. Zašto? Jer ti treba tvoja omiljena tjestenina, lonac, štednjak, malo soli i vruća voda.
Vodu u lonac, lonac na vatru, prstohvat soli i malo ulja i čekaš da proključa. Ubaciš tjesteninu, smanjiš vatru i lagano miješaš onoliko koliko piše na vrećici da se treba kuhati.
Sad, šalu na stranu, ako ne znaš skuhati tjesteninu, onda nemamo o čemu razgovarati.
Sastojci:
- 455 grama sirove tjestenine
- 15 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, drobljenog
- 85 g nasjcekanog crvenog luka
- 450 g pilećih prsa, bez kože i kostiju, nasjeckanih
- 1 velika rajčica, nasjcekana
- 75 g feta sira, izmrvljenog
- 10 g svježeg peršina, nascjeckanog
- 30 ml limunovog soka
- 3 g suhog origana
- sol i papar
Za varijacije možeš koristiti tikvice i omiljenu vrstu gljiva.
Priprema:
- Zasoliti vodu u loncu i pustiti da zakipi. Tjesteninu kuhati u kipućoj vodi 8 do 10 minuta dok ne bude al dente; iscijediti na kraju.
- Zagrijati maslinovo ulje u tavici na srednje jakoj vatri. Dodati češnjak i luk i prepeći dvije minute. Umiješati piletinu. Kuhati s povremenim miješanjem sve dok piletina nije više roza i dok ne pusti sok, ukupno do 6 minuta. Možeš se poigrati, pa uz piletinu popirjati i malo slanine ili omiljene gljive (šampinjoni, bukovače itd) a cijelu varijantu možeš napraviti i u veggie stilu, pa umjesto piletine staviti tikvice.
- Smanjiti vatru, dodati rajčicu, feta sir, peršin, limunov sok, origano i kuhanu tjesteninu. Miješati dok se sve dobro ne zagrije, oko 2 do 3 minute. Maknuti s vatre, začiniti solju i paprom prema ukusu.
Nadamo se da nije izorgio lonac a ni kuhinja. 😉
Dobar tek!
Recept su nam dragovoljno ustupile naše sexy Amazonke. Fala cure!
Mi smo redakcija portala Aboutmen.hr – regionalnog online magazina za modernog muškarca, a Vi trenutno čitate članak s našom 5+ preporukom! 🙂 Pišemo, istražujemo, kreiramo, iznosimo mišljenja ali rado saslušamo i Vaša! Svoje radove, upite i prijedloge suradnji možete nam poslati na mail info@aboutmen.hr .