Greek style pasta s piletinom

Svaki moderni frajer mora znati kuhati. Izgovori i isprike se ne prihvaćaju. Ako želiš biti u trendu i ako se želiš znati brinuti sam za sebe, a o impresioniraju žena da i ne govorimo vrijeme je da se latiš kuhače!

Mi ti donosimo brzu i jednostavnu školu kuhanja i recepte za svaki dan koji se lagano pripremaju i uz koje ćeš svladati osnove kulinarstva i više nikad nećeš čuti da si “mamin sin”.

Pa krenimo! Vrijeme je da postaneš #MisterChef u punom smislu!

Neki baner

Najlakše je uvijek započeti s tjesteninom. Zašto? Jer ti treba tvoja omiljena tjestenina, lonac, štednjak, malo soli i vruća voda.

Vodu u lonac, lonac na vatru, prstohvat soli i malo ulja i čekaš da proključa. Ubaciš tjesteninu, smanjiš vatru i lagano miješaš onoliko koliko piše na vrećici da se treba kuhati.

Sad, šalu na stranu, ako ne znaš skuhati tjesteninu, onda nemamo o čemu razgovarati.

Sastojci:

  • 455 grama sirove tjestenine
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, drobljenog
  • 85 g nasjcekanog crvenog luka
  • 450 g pilećih prsa, bez kože i kostiju, nasjeckanih
  • 1 velika rajčica, nasjcekana
  • 75 g feta sira, izmrvljenog
  • 10 g svježeg peršina, nascjeckanog
  • 30 ml limunovog soka
  • 3 g suhog origana
  • sol i papar

Za varijacije možeš koristiti tikvice i omiljenu vrstu gljiva.

Priprema:

  1. Zasoliti vodu u loncu i pustiti da zakipi. Tjesteninu kuhati u kipućoj vodi 8 do 10 minuta dok ne bude al dente; iscijediti na kraju.
  2. Zagrijati maslinovo ulje u tavici na srednje jakoj vatri. Dodati češnjak i luk i prepeći dvije minute. Umiješati piletinu. Kuhati s povremenim miješanjem sve dok piletina nije više roza i dok ne pusti sok, ukupno do 6 minuta. Možeš se poigrati, pa uz piletinu popirjati i malo slanine ili omiljene gljive (šampinjoni, bukovače itd) a cijelu varijantu možeš napraviti i u veggie stilu, pa umjesto piletine staviti tikvice.
  3. Smanjiti vatru, dodati rajčicu, feta sir, peršin, limunov sok, origano i kuhanu tjesteninu. Miješati dok se sve dobro ne zagrije, oko 2 do 3 minute. Maknuti s vatre, začiniti solju i paprom prema ukusu.
Greek style pasta, cooked pasta on brown wooden bowl
Photo by Eneida Nieves on Pexels.com

Nadamo se da nije izorgio lonac a ni kuhinja. 😉

Dobar tek!

Recept su nam dragovoljno ustupile naše sexy Amazonke. Fala cure!

Neki baner
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.