Svinjski kotleti u umaku od senfa

Svinjetina u umaku od senfa odlično je jelo koje možete pripremiti jednostavno i brzo. Pratite recept i saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od senfa.

Svinjski kotleti u umaku od senfa 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 500 ml vrhnja
  • 150 g dijonskog senfa
  • sol, papar
  • 3 žlice maslaca
  • 0,3 dl rakije

Priprema:

  1. Narežite luk i češnjak vrlo sitno.
  1.  U tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu pecite luk i češnjak dok ne postanu staklasti.
  1.  Maknite iz tave zajedno sa sokom. 
  1. U tavu dodajte još dvije žlice maslaca.
  1. Kad se rastopi i ugrije, dodajte nasoljene kotlete.
  1.  Na srednje jakoj vatri pecite kotlete s obje strane, ali ne tako jako da potamne.
  1.  Kad omekšaju, podlijte ih rakijom i pustite da malo ishlapi.
  1. Maknite meso s vatre, ali držite ga na toplom. 
Svinjski kotleti u umaku od senfa

Foto: Canva

  1. U tavu u kojoj ste sačuvali sok od pečenja dodajte vrhnje i senf.
  1.  Posolite i popaprite, pa dodajte luk i češnjak.
  1.  Pustite neka lagano krčka da se okusi prožmu, barem pet minuta.
  1. Tada u umak vratite kotlete, na otprilike pet minuta.
  1.  Servirajte uz pečene krumpire ili pire-krumpir.
  1.  Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom.
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed