Svinjski kotleti u umaku od senfa
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 500 ml vrhnja
- 150 g dijonskog senfa
- sol, papar
- 3 žlice maslaca
- 0,3 dl rakije
Priprema:
- Narežite luk i češnjak vrlo sitno.
- U tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu pecite luk i češnjak dok ne postanu staklasti.
- Maknite iz tave zajedno sa sokom.
- U tavu dodajte još dvije žlice maslaca.
- Kad se rastopi i ugrije, dodajte nasoljene kotlete.
- Na srednje jakoj vatri pecite kotlete s obje strane, ali ne tako jako da potamne.
- Kad omekšaju, podlijte ih rakijom i pustite da malo ishlapi.
- Maknite meso s vatre, ali držite ga na toplom.
Foto: Canva
- U tavu u kojoj ste sačuvali sok od pečenja dodajte vrhnje i senf.
- Posolite i popaprite, pa dodajte luk i češnjak.
- Pustite neka lagano krčka da se okusi prožmu, barem pet minuta.
- Tada u umak vratite kotlete, na otprilike pet minuta.
- Servirajte uz pečene krumpire ili pire-krumpir.
- Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.