Bistra gusta juha od mola (oslića), blitve i jaja
Sastojci za 4 osobe:
- 600 g fileta mola (oslića)
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 200 g krumpira
- 200 g blitve
- 50 ml maslinova ulja
- 4 kuhana jaja po želji
- Sol i papar
Priprema:
U većem loncu na maslinovu ulju prepecite sitno nasjeckan luk.
Kad se luk zažutio dodajte sitno nasjeckan češnjak.
Pustite još minute, pa podlijte s 3 litre vode.
Blitvu očistite i operite te ju narežite.
Foto: Canva
Također, oguljene krumpire narežite na kocke, a ribu na manje komade.
Kad voda zavri dodajte prvo krumpire narezane na kocke, lagano posolite te nakon 10 minuta dodajte ribu.
Kuhajte sve još 10 minuta.
Pred sam kraj dodajte blitvu i uz minimalno miješanje pustite da kuha još 5 minuta.
Na kraju začinite po ukusu solju i paprom.
Servirajte u zdjelici i na vrh dodajte jedno jaje prerezano na pola.
Savjet: Jelo po želji pospite tostiranim sezamom i dodajte par kapi sezamova ulja.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.