Rolada od svinjetine punjena kobasicama i pečena s lukom
Sastojci za 4 osobe:
- 600 g svinjskog karea bez kosti
- 200 g kobasica za kuhanje
- 4 srednje glavice luka
- 100 g svinjske masti
- 100 ml suhog bijelog vina
- 1 žlica natrgane majčine dušice
- 1 žlica sjeckanog peršina
Priprema:
Svinjski kare prerežite na pola i otvorite ga kao knjigu.
Istucite ga batom, lagano posolite i napunite u sredini kobasicama.
Zarolajte meso i stavite ga u lim za pečenje.
Oko mesa posložite luk narezan na četvrtine.
Dodajte majčinu dušicu, vino i mast.
Podlijte s 500 ml vode i stavite peći na 150 stupnjeva oko 2 sata.
Foto: Canva
Kad je meso gotovo pospite sve peršinom i poslužite.
Savjet: Punjenja za ovakav način pripreme mogu biti razna od kuha, jetrica do ječma i poriluka, sve je na vama.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.