Rolada od svinjetine punjena kobasicama i pečena s lukom

Ova svinjska rolada punjena kobasicom oduševit će sve ljubitelje mesnih specijaliteta. Iako ih možete puniti raznim voćem i povrćem kao i brojnim slanim nadjevima zašto ne biste isprobali s kobasicom?

Rolada od svinjetine punjena kobasicama i pečena s lukom

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g svinjskog karea bez kosti
  • 200 g kobasica za kuhanje
  • 4 srednje glavice luka
  • 100 g svinjske masti
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 1 žlica natrgane majčine dušice
  • 1 žlica sjeckanog peršina

Priprema:

Svinjski kare prerežite na pola i otvorite ga kao knjigu.

Istucite ga batom, lagano posolite i napunite u sredini kobasicama.

Neki baner

Zarolajte meso i stavite ga u lim za pečenje.

Oko mesa posložite luk narezan na četvrtine.

Dodajte majčinu dušicu, vino i mast.

Podlijte s 500 ml vode i stavite peći na 150 stupnjeva oko 2 sata.

Rolada od svinjetine

Foto: Canva

Kad je meso gotovo pospite sve peršinom i poslužite.

Savjet: Punjenja za ovakav način pripreme mogu biti razna od kuha, jetrica do ječma i poriluka, sve je na vama.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed