Ova salata sprema se brzo i jednostavno i definitivno će postati kraljica vašeg stola. Odličan je izbor za svaku proslavu, savršeno ide uz pečenje, ali i kao predjelo!
Sastojci:
- 2 mala poriluka
- 4 kuhana jaja
- 4 srednja krumpira
- 1 žlica senfa
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 g majoneze
- 4 stabljike mladog luka
Priprema:
Poriluk dobro operite i narežite na kolutiće i blanširajte oko 5 minuta u vrućoj vodi, izvadite žlicom za cjediljku i prelijte hladnom vodom.
Krumpir oguliti pa narezati na kockice i skuhati (može i cijeli krumpir skuhati pa ga oguliti i narezati na kockice) u slanoj vodi.
I jaja stavite kuhati, kada su kuhana ohladite ih i ogulite, te narežite na kockice. Operite luk i narežite ga na krugove. Dodajte senf, majonezu, kiselo vrhnje, sol i papar, sve lagano promiješajte i ostavite da se dobro ohladi.