Veliki tabu: Muškarci i emocije! Jesu li muškarci zaista hladni?

Uvriježeno je mišljenje da muškarci često nose titulu onih snažnijih i manje osjetljivih u vezi. Onih koji ne plaču i ne pate za nekim. Složit ćete se sa mnom zar ne? Prikrpa vam se taj stereotip svako malo!

Mi žene, uvijek vam se trudimo pripisati ulogu onih koji mogu živjeti bez nas. No, je li stvarno tako? Smije li muškarac ipak voljeti “javno” i patiti ako mu u ljubavi ne ide? Znam da bi žene jedva dočekale. No, to ide na malo teži način.

Hajdemo razbiti taj mit

Sreća je pa imam par muških prijatelja. I vjerujem u tu vrstu prijateljstva. U razgovoru s njima, puno puta saznam da ni moji prijatelji a ni vi koji nas čitate, ipak niste tako hladni i nedostupni. Bar kad smo mi žene u pitanju. Znate se preznojiti dok čekate poruku, i isto tako kad je trebate prvi poslati. Možda mnogi od vas to neće priznati, ali itekako obraćate pažnju na sastav poruke. Na “zadnje viđeno”, na “seen”, na to koji ste “smajl” dobili. Znate se i smijati uz mobitel i odlutati radi žena koje vam pišu.

Neki baner

Ponekad vam teže ide iskazivanje osjećaja. Ponekad se bojite. Jer koliko god bježali od toga i vi ste oni koji osjećaju. Ponekad patite više nego mi žene. I ponekad volite više nego mi.

Znam da među vama postoje muškarci koje nije sramota nositi cvijeće kroz čitav grad. Koje nije sram priznati da im fali njihova partnerica. Oni koji su van sebe ako ju povrijede. Oni koji se ispričaju i pokušaju popraviti stvar.

Postoje muškarci među vama, koji će priznati da lude ako se ne čuju s nekim čitav dan.

Vaša su djela drugačija. To su ipak jednostavnija djela, s manje analiziranja. Takve su i muške poruke. Bez detaljnog obrazloženja. Znači li to da marite manje nego žene? U svakom slučaju, ne. Manje vas boli glava, ali nikako se ne radi o tome da vas boli briga. Jer sa ženama nije lako. To moramo priznati. I trebamo biti zahvalne kad se trude.

Emocija nije slabost, ali za nju treba imati cohones!

Istina je, da se mi žene topimo kad vidimo kako neki muškarac drži do svoje cure, zaručnice ili žene. Čudimo se kao da takvi muškarci ne postoje. Ali ako malo pogledamo oko sebe vidjet ćemo da ipak postoje. Vi postojite. Tu ste. Čekate kako bi usrećili nekog. Čekate kako bi pomogli oko njenih problema. Želite pokazati da možete balansirati dramu u životu jedne žene.

Zapamtite dečki dragi, muškarac nije manje muškarac ako javno pokazuje osjećaje. Naprotiv, treba to znati… jer tako ima puno veće šanse da osvoji upravo onu djevojku koja mu se sviđa.

Andrea Milinković

*cohones – španjolski izraz za muda 😉

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.