Salata od krumpira, luka i šparoga

Ako ste u potrazi za hranjivim povrtnim jelima onda obavezno isprobajte ovu toplu salatu. Dobar tek!

Salata od krumpira, luka i šparoga

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • 2 jaja
  • 200 g šparoga
  • 4 mlada luka
  • 1 limun
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica senfa
  • 1 češanj češnjaka
  • Svježi vlasac

Priprema:

U dvije posude ulijte vodu i stavite ih na vatru.

Dok čekate da voda zakuha, krumpire dobro operite i narežite na ploškice debljine centimetra.

Neki baner

U jednu posudu s vodom dodajte sol, pa kuhajte krumpire do 15 minuta dok ne omekšaju.

U drugoj posudi kuhajte jaja otprilike sedam minuta.

Žumanjak se ne bi trebao do kraja skuhati nego ostati mekan.

Narežite luk na kolutove, a šparogama dolomite tvrde krajeve.

Zagrijte gril tavu, pa pecite šparoge i mladi luk otprilike pet minuta dok ne omekšaju i poprime lijepu boju.

Pomiješajte kuhane krumpire s mladim lukom i šparogama.

Salata od krumpira, luka i šparoga

Foto: Canva

Naribajte koricu i iscijedite sok od pola limuna.

Pomiješajte to sa senfom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom.

Dresing prelijte preko povrća i pažljivo promiješajte.

Ogulite jaja, narežite ih na četvrtine po dužini, pa slažite po salati.

Pospite sve nasjeckanim svježim vlascem i poslužite!

Neki baner