Salata od krumpira, luka i šparoga
Sastojci:
- 500 g mladog krumpira
- 2 jaja
- 200 g šparoga
- 4 mlada luka
- 1 limun
- 1 žličica šećera
- 1 žlica senfa
- 1 češanj češnjaka
- Svježi vlasac
Priprema:
U dvije posude ulijte vodu i stavite ih na vatru.
Dok čekate da voda zakuha, krumpire dobro operite i narežite na ploškice debljine centimetra.
U jednu posudu s vodom dodajte sol, pa kuhajte krumpire do 15 minuta dok ne omekšaju.
U drugoj posudi kuhajte jaja otprilike sedam minuta.
Žumanjak se ne bi trebao do kraja skuhati nego ostati mekan.
Narežite luk na kolutove, a šparogama dolomite tvrde krajeve.
Zagrijte gril tavu, pa pecite šparoge i mladi luk otprilike pet minuta dok ne omekšaju i poprime lijepu boju.
Pomiješajte kuhane krumpire s mladim lukom i šparogama.
Foto: Canva
Naribajte koricu i iscijedite sok od pola limuna.
Pomiješajte to sa senfom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom.
Dresing prelijte preko povrća i pažljivo promiješajte.
Ogulite jaja, narežite ih na četvrtine po dužini, pa slažite po salati.
Pospite sve nasjeckanim svježim vlascem i poslužite!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.