Hrskavi mladi krumpir

Sezona je mladog krumpira stoga vam ja donosim vrlo jednostavan recept za savršeno hrskavi mladi krumpir. Mladi krumpir je ukusan i slatki, a može se pripremiti na različite načine. Dobar tek!

Hrskavi mladi krumpir

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 1 žličica suhog timijana
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Krumpire dobro operite, pa ih skuhajte u slanoj vodi.

Neki baner

Dobro ih ocijedite, pa papirnatim ubrusima uklonite višak tekućine.

Krumpire prelijte s malo maslinova ulja, pospite ih soli, paprom, ružmarinom i timijanom, pa dodajte i sitno nasjeckani češnjak.

Dobro promiješajte rasporedite krumpire po limu obloženom papirom za pečenje.

Svaki krumpir lagano zgnječite vilicom.

Pecite ih 20 – ak minuta dok ne dobiju zlatnu boju i ne postanu hrskavi.

Hrskavi mladi krumpir

Foto: Canva

Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed