Hrskavi mladi krumpir
Sastojci:
- 500 g mladog krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica suhog ružmarina
- 1 žličica suhog timijana
- 2 žlice maslinova ulja
- Sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Krumpire dobro operite, pa ih skuhajte u slanoj vodi.
Dobro ih ocijedite, pa papirnatim ubrusima uklonite višak tekućine.
Krumpire prelijte s malo maslinova ulja, pospite ih soli, paprom, ružmarinom i timijanom, pa dodajte i sitno nasjeckani češnjak.
Dobro promiješajte rasporedite krumpire po limu obloženom papirom za pečenje.
Svaki krumpir lagano zgnječite vilicom.
Pecite ih 20 – ak minuta dok ne dobiju zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
Foto: Canva
Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.