Ako želite pojesti sladoled ili dva bez grižnje savjesti, pripremite ga sami – bez dodanih šećera i od provjerenih sastojaka. U slast!
Sladoled od banana
Sastojci:
- 4 zrele banana
- 2 žlice bademova mlijeka
- 1 žlica kikiriki maslaca
- 1 žličica cimeta
- Tamna čokolada
- Listići badema
- Nasjeckani kikiriki
Priprema:
Banane najprije smrznite, pa ih blendajte u kremastu smjesu s bademovim mlijekom.
Dodajte kikiriki maslac, prstohvat soli i cimet, blendajte, pa kušajte.
Po potrebi dodatno začinite, a zatim prebacite u kalup i stavite u zamrzivač na barem sat vremena.

Foto: Canva
Izvadite sladoled iz zamrzivača 10 – ak minuta prije posluživanja.
Pospite nasjeckanom čokoladom, listićima badema i kikirikijem.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.