Riblji tacosi
Sastojci:
- 24 male kukuruzne tortilje
- 700 g fileta oslića
- Mljeveni kumin
- Sol i papar
- Maslinovo ulje
- Žlice maslaca
Za punjenje:
- Ljubičasto zelje
- 2 avokada
- 2 rajčice
- Crveni luk
- 100 g ribanog sira
- 1 limeta
Za umak:
- 120 ml kiselog vrhnja
- 80 ml majoneze
- 2 žlice soka od limete
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica umaka Sriracha
Priprema:
Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
U maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite po ribi sa svih strana, pa dodajte maslinovog ulja.
Pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta.
Promiješajte sve sastojke za taco umak u zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.
Tostirajte kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici.
Foto: Canva
Servirajte tako da stavite prvo komadiće ribe, zatim dodajte ostale sastojke – ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i umaka.
Poslužite s kriškama svježe limete.
Ako ste pobornih finih salata, predlažemo salatu s grilanim povrćem, recept pročitajte ovdje – Šarena salata s grilanim povrćem!
U slast!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.