Riblji tacosi

Topli dani su stigli, pa je vrijeme za organiziranje piknika. Riblji tacosi su super prijedlog za jelo koje možete ponijeti sa sobom u košari. Ovo jelo je također praktično za spremiti kad vam se gosti najave u zadnji tren, zato što se brzo slažu i zasitni su. Dobar tek!

Riblji tacosi

Sastojci:

  • 24 male kukuruzne tortilje
  • 700 g fileta oslića
  • Mljeveni kumin
  • Sol i papar
  • Maslinovo ulje
  • Žlice maslaca

Za punjenje:

  • Ljubičasto zelje
  • 2 avokada
  • 2 rajčice
  • Crveni luk
  • 100 g ribanog sira
  • 1 limeta

Za umak:

  • 120 ml kiselog vrhnja
  • 80 ml majoneze
  • 2 žlice soka od limete
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica umaka Sriracha

Priprema:

Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.

U maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite po ribi sa svih strana, pa dodajte maslinovog ulja.

Neki baner

Pecite na 190 stupnjeva 20 do 25 minuta.

Promiješajte sve sastojke za taco umak u zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.

Tostirajte kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici.

Riblji tacosi

Foto: Canva

Servirajte tako da stavite prvo komadiće ribe, zatim dodajte ostale sastojke – ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i umaka.

Poslužite s kriškama svježe limete.

Ako ste pobornih finih salata, predlažemo salatu s grilanim povrćem, recept pročitajte ovdje – Šarena salata s grilanim povrćem!

U slast!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed