Raspad Dinama ili samo pompozni show frikova i nabrušenih hijena?

Ante Čačić je smijenjen, iako u trenucima nastanka ovog teksta još uvijek nema o tome službene potvrde kluba. I dok nacionalni i regionalni portali pišu bombastične naslove o “krahu jedne moćne ere” i “totalnom slomu prvaka”, mi se ovdje u redakciji ne bi baš složili.

Prošle sezone, Dinamo je također bio u padu, ispao iz Kupa, a u prvenstvu visio gore nego sad. Tadašnji trener Kopić, vukao je također neke čudnovate poteze i uskoro dobio pedalu iz kluba.

Godinu dana kasnije, stvari su slične.

Neki baner

Da, neki sjajni momci su otišli, ali sjajni momci odlaze svake sezone, a klub iznjedri neke druge, sjajne momke. To je život i to je nogomet.

Pisati bombastično o kraju jedne ere i priželjkivati pad klubu koji jedini drži na životu nacionalni koeficijent u Europskim natjecanjima, zapravo je naivno i veoma bezobrazno. Ali sve za klikove?

Bombastični naslovi i gladne hijene

Cijela ta mašinerija bombastičnih naslova i presinga dovela je do atmosfere koja niti je sportska, niti je ljudska.

Pomalo sliči na skup hijena koje kruže oko ranjenog lava i čekaju da on izdahne.

Međutim, ako smo nešto naučili na lekcijama iz povijesti, to je da je ranjeni lav najopasniji. On zna da tone, pa više nema što izgubiti, a kad nemate što izgubiti i svi su vas već otpisali, tada se obično događa zaokret.

Dinamo je dobio pljusku. Ako je smjenjen trener, to je i glasna poruka momčadi da su interesi kluba iznad svih i da nitko nije nezamjenjiv, a najmanje neke, iskreno ipak samo lokalne nogometne zvijezde.

Velike ali ipak ne baš tako velike zvijezde

Koliko god bili sami sebi veliki, igrači dinama snose odgovornost za trenutne debakle jednako ako ne i više no njihov dojučerašnji trener.

Igraju indolentno, nezainteresirano i hodaju po terenu kao bogovi. Kao da bi im se svaki protivnik trebao samo pokloniti jer eto, oni su Dinamo. Zapravo svojom arogancijom bez pokrića, sve nas zapravo navode da se zapitamo jesu li zaslužili nositi taj dres za koji ne ginu, dok im plaća redovno sjeda na račun svaki mjesec.

Trener je smjenjen, sad ćemo u narednim kolima vidjeti kolika je bila njegova odgovornost a kolika je odgovornost onih koji zapravo trče za loptom i tko od njih je ovdje višak a tko nepravedno sjedi na klupi ili je nepravedno završio na posudbi.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed