Aktivan i zabavan odmor

Idealno je doba godine za uživanje u rekreaciji te dobro poznatim, ali i novim ljetnim sportovima koji će vas držati dalje od ležaljke na plaži. Stoga, pripremite se i uživajte!

Dugi ljetni dani kao stvoreni su za brojne fizičke aktivnosti bez obzira na to bavite li se sportom cijele godine ili povremeno kada se ukaže prilika. Jer ljeto poziva na pokret! Uz to pruža priliku da klasične sportske terene i zatvorene prostore zamijenite onima na otvorenom te uživate u novim lokacijama, klimi i društvu.

Sportske aktivnosti

A izbor sportskih aktivnosti doista je velik – od onih u parkovima ili na plažama uz more i jezera gdje brojni slavni igraju odbojku na pijesku, badminton, plešu. Ali i vježbaju jogu… Do onih na vodenim površinama gdje pokazuju prave sportske talente veslajući na dasci, surfajući, vozeći kajak i kanu, pa i do neizostavnih igri loptom.

Neki baner

Kako biste potpuno uživali u svom odabiru važno je usvojiti neke savjete uz koje ćete više uživati u sportu, ali i dobro organizirati vrijeme te paziti na kondiciju i zdravlje.

Bez obzira na to volite li dugo spavati neka vam dan počne u ranim jutarnjim satima. To je doba kada je zbog ugodne temperature idealno vrijeme za tjelovježbu. Poput vožnje bicikla, rolanja i laganog trčanja, ali i za užitak vježbanja joge u obližnjem parku.

Aktivan i zabavan odmor

Foto: Canva

Ljetni uvjeti

Prilagodite odjeću ljetnim uvjetima, pa neka bude lagana, od prirodnih materijala, a kupaći kostim neka bude udoban. Pazite da podržava vašu tjelesnu građu.

Neovisno o tome koliko dugo planirate vježbati na otvorenome zaštitite glavu pokrivalom. Kožu štitite prikladnim sredstvima protiv sunčeva zračenja te pijte puno vode.

Osim toga, ograničite vrijeme bavljenja sportskom aktivnošću od pola sata do sat vremena kako ne biste tijelo izložili prevelikom naporu. Ali i kako biste osjetili čar bavljenja nekim od brojnih ljetnih aktivnosti. I poput slavnih osoba ohrabrite se i okušajte se u nečem novom. Upišite tečajeve, savladajte osnove te učinite i ovo ljeto nezaboravnim.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed