Kremasta salata s tjesteninom

Kad temperature uskoro skoče teško je pripremati komplicirana jela koja iziskuju puno truda i vremena. U vrućim mjesecima vrijedi samo jedno pravilo – manje je više. Potaknuta tom tvrdnjom donosim vam recept za salatu koja je kao stvorena za vrele ljetne dane. Sve što trebate učiniti je pomiješati nekoliko sastojaka, skuhati tjesteninu omiljenog oblika i uživati u jednostavnim okusima.

Kremasta salata s tjesteninom

Sastojci:

  • 250 g makarona
  • 1 crvena paprika
  • 2 štapića celera
  • 1 mala glavica ljubičastog luka
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 150 g majoneze
  • 70 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žličice senfa
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • 1/8 žličice čili pahuljica
  • po želji: kukuruz šećerac, cherry rajčice, krastavci, ili neko drugo omiljeno povrće

Priprema:

Vodu dobro posolite, pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Ocijedite makarone, lagano isperite hladnom vodom i pokapajte s malo maslinova ulja kako se ne bi zalijepile.

Neki baner

Crvenu paprika, celer, luk i jaja narežite na kockice.

U velikoj zdjeli pomiješajte makarone s povrćem, stavite u hladnjak i pripremite dresing.

Nutrigenetika, Kremasta salata s tjesteninom

U manju posudu dodajte majonezu, kiselo vrhnje, limunov sok, vinski ocat i senf sa začinima te miješajte dok se sastojci ne sjedine, pa prelijte preko salate.

Dobro promiješajte, prekrijte poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.

Dobar tek!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed