Kremasta salata s tjesteninom
Sastojci:
- 250 g makarona
- 1 crvena paprika
- 2 štapića celera
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 150 g majoneze
- 70 g kiselog vrhnja
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica vinskog octa
- 2 žličice senfa
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- 1/8 žličice čili pahuljica
- po želji: kukuruz šećerac, cherry rajčice, krastavci, ili neko drugo omiljeno povrće
Priprema:
Vodu dobro posolite, pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Ocijedite makarone, lagano isperite hladnom vodom i pokapajte s malo maslinova ulja kako se ne bi zalijepile.
Crvenu paprika, celer, luk i jaja narežite na kockice.
U velikoj zdjeli pomiješajte makarone s povrćem, stavite u hladnjak i pripremite dresing.
U manju posudu dodajte majonezu, kiselo vrhnje, limunov sok, vinski ocat i senf sa začinima te miješajte dok se sastojci ne sjedine, pa prelijte preko salate.
Dobro promiješajte, prekrijte poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
Dobar tek!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.