Salata od aromatičnih mariniranih tikvica s pinjolima
Sastojci:
- 3 tikvice
- Menta
- Češanj češnjaka
- Limeta
- Sol i papar
- Maslinovo ulje
- 5 žlica pinjola
Sastojci:
Tikvice operite i narežite na široke trake.
Operite metvicu i otkinite listove sa stabljike.
Češnjak ogulite i narežite na ploške.
Prepolovite limetu i iscijedite sok.
Pustite da se tikvice ravnomjerno mariniraju u zdjeli sa sokom limete, soli i paprom otprilike 3 minute.
Foto: Canva
U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri, dodajte češnjak i pinjole te ih pržite u tavi dok ne porumene.
Salatu od tikvica rasporedite na tanjur, prelijte maslinovim uljem i pinjolima te poslužite uz listiće mente.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.