Čokoladna sirova torta s avokadom

Sirove torte bez pečenja najčešće se pripremaju od veganskih sastojaka. Ne sadrže jaja, mlijeko, brašno, pa ni šećer, a kao zamjena su namirnice poput avokada koji je bogat dobrim masnoćama i može zamijeniti ulje ili maslac. Med ili javorov sirup odlični su kao zamjena za šećer, a bademi su u ovom slučaju zamjena za brašno. Uživat ćete u svakom zalogaju!

Čokoladna sirova torta s avokadom

Sastojci za koru:

  • 1 šalica badema
  • 1 šalica suhih smokava
  • 3 žlice kakaa
  • 1 žlica javorova sirupa ili meda

Sastojci za zelenu kremu:

  • 1 avokado
  • 100 g indijskih oraščića
  • 3 – 4 žlice javorova sirupa ili meda
  • 1 žlica kokosova ulja
  • Metvica

Sastojci za čokoladnu glazuru:

  • 50 g indijskih oraščića
  • 2 žlice kakaa
  • 100 ml vode
  • 50 g čokolade bez šećera
  • 2 žlice kokosova ulja
Čokoladna sirova torta s avokadom

Foto: Canva

Priprema:

Blenderom usitnite bademe, pa dodajte suhe smokve i nastavite blendati.

Neki baner

Dodajte kakao i med ili javorov sirup, pa sve sastojke dobro sjedinite.

Utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se dobro stegne.

Zatim u blender pasirajte očišćeni avokado, dodajte indijske oraščiće, med ili javorov sirup, kokosovo ulje i metvicu.

Sve dobro izmiksajte i prelijte preko biskvita.

Stavite u hladnjak.

Blendajte indijski oraščić, pomiješajte s vodom i istopljenom čokoladom i kakaom.

Ulijte kokosovo ulje i promiješajte.

Prelijte preko kreme i stavite u hladnjak na najmanje tri sata.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed