Čokoladna sirova torta s avokadom
Sastojci za koru:
- 1 šalica badema
- 1 šalica suhih smokava
- 3 žlice kakaa
- 1 žlica javorova sirupa ili meda
Sastojci za zelenu kremu:
- 1 avokado
- 100 g indijskih oraščića
- 3 – 4 žlice javorova sirupa ili meda
- 1 žlica kokosova ulja
- Metvica
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 50 g indijskih oraščića
- 2 žlice kakaa
- 100 ml vode
- 50 g čokolade bez šećera
- 2 žlice kokosova ulja
Foto: Canva
Priprema:
Blenderom usitnite bademe, pa dodajte suhe smokve i nastavite blendati.
Dodajte kakao i med ili javorov sirup, pa sve sastojke dobro sjedinite.
Utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se dobro stegne.
Zatim u blender pasirajte očišćeni avokado, dodajte indijske oraščiće, med ili javorov sirup, kokosovo ulje i metvicu.
Sve dobro izmiksajte i prelijte preko biskvita.
Stavite u hladnjak.
Blendajte indijski oraščić, pomiješajte s vodom i istopljenom čokoladom i kakaom.
Ulijte kokosovo ulje i promiješajte.
Prelijte preko kreme i stavite u hladnjak na najmanje tri sata.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.