Psiho test koji vas razotkriva u potpunosti: Otkrijte svoju “mračnu stranu”

Svako od nas ima svoju “tajnu” ili skrivenu stranu osobnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje.

Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja “tamnu” stranu ličnosti. Postoji niz psiholoških tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti ili nesvjesni mehanizmi osobnosti, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i u analitičkoj kombinatorici pretpostavljamo njene moguće aspekte.

Skrivena strana ličnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za izvanjsko ogledalo u svijetu u kom živimo, i u kom se ponekad ogledamo.

Neki baner

Pred vama je psiho-test koji vam nudi mogućnost otkrivanja nekih naznaka skrivenih aspekata ličnosti, ali, možda i nešto više od toga, provjerite sami.

POSTUPAK RJEŠAVANJA TESTA:

Potrebno je po redoslijedu pitanja, odabrati jednu od četiri ponuđene mogućnosti (odgovora) koja se najviše uklapa u vaš stav i profil. Na kraju, pogledajte rezultate testa.

PITANJA:

 1. Nalazite se na izletu i nakon duge šetnje iznenada nailazite na:

a) Vrlo privlačnu osobu
b) Pećinu
c) Raskršće
d) Neobičnu kuću

 1. Ponuđene su vam četiri karte na izbor, koju od njih ćete odabrati:

a) As karo
b) As pik
c) As tref
d) As herc

 1. Muči vas jeziva noćna mora i naglo se budite iz sna, zato što:

a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu.
b) Padate s nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu.
c) Progoni vas strašan monstrum, krvoločni ubojica ili davitelj.
d) Davite se u vodi.

 1. Netko vam je poklonio:

a) Privjesak
b) Sat
c) Šešir
d) Parfem

 1. Neobično važan “detalj” u vašoj kući je:

a) Ogledalo iznad kreveta
b) Ogroman jakuzi u sjajnoj kupaonici
c) Diskretno osvjetljenje i prozori
d) Veliki i topao kamin uz udobnu sofu ili ležaj

 1. Ponuđene su vam četiri stvari na izbor, koju ćete od njih odabrati:

a) Stari novčić
b) Pješčani sat
c) Lampu.
d) Starinski ključ

 1. Da možete kazniti svog najgoreg i najvećeg neprijatelja, vi biste učinili to na sljedeći način:

a) Poslali ga u manastir
b) Oduzeli mu ono što najviše voli
c) Mučili ga najgorim spravama za mučenje
d) Osudili ga na vječnu samoću

 1. Pred vama se nalazi špil karata, vi sigurno izvlačite:

a) Asa
b) Kralja
c) Džokera
d) Damu / žandara herca.

 1. Osjećali biste se potpuno bespomoćno kada bi se desilo:

a) Da je oko vas beskrajna tama
b) Da ostanete potpuno nepokretni i paralizirani, kao biljka koja vegetira
c) Da vas neko zatvori u labirint iz kojeg nema izlaza
d) Da ostanete sami na svijetu nakon apokalipse

 1. Uslijed užasnog požara ili nesreće, možete učiniti samo jedan pokret i tom prilikom spasiti:

a) Svog ljubavnika / cu
b) Deset poznatih osoba
c) Sestru / brata
d) Četrdeset nepoznatih osoba

 1. Dobili ste zlatnu ribicu koja može ispuniti samo jednu želju, vi ćete odabrati:

a) Kompletnu i savršenu promjenu izgleda, uspjeh i moć
b) Putovanje kroz vrijeme
c) Beskrajnu mladost
d) Sreću i ljubav

 1. Vaša neostvarena fantazija je:

a) Da imate moć i da budete gospodar
b) Da imate mističnu moć i da postanete čarobnjak
c) Da po potrebi postanete nevidljivi
d) Da imate krila

 1. Povremeno osjećate strah od:

a) Neuspjeha i nemoći
b) Gubitka i siromaštva
c) Izdaje i prevare
d) Samoće i bolesti

 1. Nalazite se u prilici da dobijete božanski dar, odabrat ćete:

a) Eliksir vječnosti
b) Angusovo – svevideće oko
c) Čarobni štapić
d) Kamen znanja i mudrosti

 1. Da možete vi biste željeli da:

a) Da upravljate svetom
b) Da posjetite druge svjetove
c) Da upoznate i doživite tajanstveno/mistično.
d) Da posjetite “Rajski vrt”

 1. Želite se opustiti u svojoj kući uz dobar film, koji žanr najviše odgovora vašem raspoloženju:

a) Akcijski /erotski
b) Komedija / mjuzikl
c) Znanstveno fantastični
d) Psihološka drama / ljubavni

REZULTATI TESTA

Ako imate najviše odgovora pod A:

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu s njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira koliko djelujete snažno (psihološki ili fizički) u osnovi vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da Vas usreće, ali također, i da vas razočaraju, osujete i povrede.

Za vas faktor iskustva nema bitan utjecaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka (karma ili?) u novim ili sličnim situacijama, kao i s novim osobama. Ponekad hodate po “tankoj liniji” između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona… kao u igrama bez granica vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad se ne znate zaustaviti u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

Ako imate najviše odgovora pod B:

Vi imate naglašenu potrebu istraživati svijet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja osobnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu biti zadovoljni. Užitak, radost i sreću dijelite s drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili “nagradu”.

Veoma ste uporni u svojim namjerama i skoro uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ako ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da brzo “kompenzirate gubitak” i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na vas djeluje vrlo poučno, ali ponekad zbog skrivene slabosti ne znate popustiti pred novim izazovom.

U suštini vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka različitim sublimacijama.

Ako imate najviše odgovora pod C:

Vi znate skrenuti pažnju ili ostaviti dojam, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače vas nesvakidašnje situacije, veći ekstremi, ponekad želite preskočiti pravila ili “postavljene granice”. Nesvjesno se upravljate po principu: kada je dobro vama – dobro je i drugima, kada je loše vama – drugima je još gore.

Posjedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolirati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, užitak i sreću, ali vas unutrašnji impuls za promjenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, učinit ćete sve što je potrebno da “eliminirate” neugodnost. Učite na svojim greškama i znate preuveličati stvarnost ili svijet oko sebe.

Prekidi, odricanje i kažnjavanje su cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini vi ste slabiji ne što se predstavljate svojoj okolini i no što to drugi misle. Vaša velika slabost je, što se ne znate zaustaviti u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama.

Ako imate najviše odgovora pod D:

Kod vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosjetljivost) predstavlja vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti.

Ako svoju energiju usmjeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako Vas prati harmoničan odnos s drugima – Vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko djelujete “zavisni” od drugih, vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o “savršenstvu”.

U suštini vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, znate predosjetiti opasnost ili nevolju i kada se nađete u neugodnoj situaciji – to je zato sto ste sami “tražili” novi izazov, iskustvo ili nešto “nemoguće”. Vi se znate zaustaviti u kritičnom trenutku, ali, ako želite uspijevate zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

Izvor: Stil

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed