Ako tražiš jednostavan i brz recept koji se uklapa u bilo koji obrok dana – od doručka do večere – popečci s kukuruzom idealan su izbor. Ovi zlatno-pečeni, nježni zalogaji lako se pripremaju, a savršeno funkcioniraju kao lagani obrok, prilog ili topla užina. Njihova najveća čar? Prilagodljivost – mogu biti slani ili blago slatkasti, ovisno o dodacima i umacima kojima ih poslužiš.
Sastojci:
- 120 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 60 ml mlijeka
- 850 g kukuruza šećerca iz konzerve (ocijeđenog)
- 2 žlice svježeg vlasca, sitno nasjeckanog
- 100 g feta sira, izmrvljenog
- 30 g maslaca (za pečenje)
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješaj brašno i prašak za pecivo pa ih zajedno prosij da izbjegneš grudice.
- U drugoj posudi vilicom razmuti jaja s mlijekom. Tu smjesu polako ulijevaj u brašno, miješajući sve dok ne dobiješ glatku smjesu bez grudica.
- Dodaj kukuruz, vlasac i izmrvljenu fetu pa sve lagano promiješaj da se sastojci ravnomjerno rasporede.
- Tavu srednje veličine premaži s malo maslaca i zagrij na srednje jakoj vatri.
- Žlicom ili malom kutlačom oblikuj male popečke i peci ih u serijama 2–3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Po potrebi ponovno dodaj maslac za svaku novu turu.
- Gotove popečke stavi na tanjur obložen papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće.

Foto: Canva
Prijedlozi za posluživanje:
- Uz umak od kiselog vrhnja i limete, za laganu i svježu notu.
- Posluženi s avokadom i poširanim jajetom, popečci postaju odličan doručak.
- Kao prilog uz piletinu s roštilja ili povrtni curry, pretvaraju se u zasitan ručak.
- Ili ih jednostavno zagrabi iz zdjele dok gledaš seriju – jer ponekad je to sve što ti treba.
Savjet plus: Ako voliš jače okuse, u smjesu možeš dodati i prstohvat dimljene paprike, sjeckanu čili papričicu ili malo ribanog parmezana.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.