Pečena pileća krilca s limunom

Ova hrskava krilca s limunom oduševit će cijelu obitelj, od najmlađih do najstarijih! Za samo 50 minuta dobit ćete slastan i zdrav ručak ili možda večeru.

Pečena pileća krilca s limunom

Sastojci:

  • 2 kg pilećih krilca
  • 60 ml suncokretova ulja
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice limunove korice
  • ½ žličice papra
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice češnjaka u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Krilca stavite u zdjelu, pa ih prelijte uljem, posolite i dobro promiješajte.

Neki baner

Krilca poslažite na rešetku, a lim za pečenje stavite na dno pećnice kako bi u njega mogao kapati višak masnoće.

Pecite dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskava, otprilike 45 minuta.

Pečena pileća krilca s limunom

Foto: Canva

U međuvremenu otopite maslac i pomiješajte ga s limunovom koricom te soli, paprom i češnjakom.

Pečena krilca odmah nakon pečenja premažite pripremljenom mješavinom maslaca i začina.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed