Pečena pileća krilca s limunom
Sastojci:
- 2 kg pilećih krilca
- 60 ml suncokretova ulja
- 60 g maslaca
- 2 žlice limunove korice
- ½ žličice papra
- 1 žličica soli
- ½ žličice češnjaka u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Krilca stavite u zdjelu, pa ih prelijte uljem, posolite i dobro promiješajte.
Krilca poslažite na rešetku, a lim za pečenje stavite na dno pećnice kako bi u njega mogao kapati višak masnoće.
Pecite dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskava, otprilike 45 minuta.
Foto: Canva
U međuvremenu otopite maslac i pomiješajte ga s limunovom koricom te soli, paprom i češnjakom.
Pečena krilca odmah nakon pečenja premažite pripremljenom mješavinom maslaca i začina.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.