Ne poštuju vas? Znači da niti vas zaslužuju niti su vam potrebni

Ne budite ničiji otirač. Ne dozvolite da vas gaze. Ne spuštajte se tako nisko zbog ikoga. Niste to zaslužili. I trebate se cijeniti više.

Jer što će vam oni koji vas ne poštuju i koji ne vide vašu vrijednost? Zašto se za njih borite? Zašto im to dozvoljavate?

Možda mislite da će se promijeniti, da će uvidjeti vašu vrijednost ako im dozvolite samo još ovo ili ono? Da ćete se zbližiti ako još malo spustite svoje kriterije? Nećete. Istina je da će vas ustvari cijeniti još manje.

Neki baner

A sve to možete promijeniti samo vi. Odlukom da volite i poštujete sebe.

I ako niste sigurni što sve dozvoliti u nekoj situaciji, samo se zapitajte kako bi na to reagirala osoba koja se poštuje? Koja voli sebe? I dobiti ćete odgovor. Neizbježno.

Granice su bitne, postavite ih jasno i glasno

Nije do drugih nego do toga što im sve dopuštate i na koji način dozvoljavate da postupaju s vama.

Postavite granicu. Podvucite liniju. I ljudi oko vas će se sami profiltrirati. Oni koji su navikli gaziti vas, sami će otići kad uvide da to više ne mogu raditi. A oni koji su vas poštovali prije, tada će vas još više poštovati.

Zapamtite, do vas je. Vi ste ključ. Vi odabirete koga ćete propustiti u svoj život i kako će se s vama ophoditi. Zato budite pažljivi u biranju. I ne dajte na sebe. Vrijedite puno više od toga samo to trebate osvijestiti.

U redu je reći dosta.

I NE.

Iako su vas možda oduvijek učili da budete poslušni i da udovoljavate drugima, vrlo često to nije dobro za vas. I to nije ljubav. To je manipulacija. Skroz kriva percepcija. U kojoj se ne osjećate dobro. I to s razlogom.

Zato budite odlučni. I hrabro postavite granice. Ne pristajte na mrvice.

Vrijedni ste, prevrijedni. I naučite ljude da vas poštuju. A oni koji vas ne poštuju, koji ne uviđaju tko ste zaista – ti vam ni ne trebaju.

Iva Bradarić

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed