Sastojci:
- 200 g tjestenine (npr. fusilli, penne ili farfalle)
- 1 konzerva tune u vodi (oko 150 g)
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 krastavac
- 10 cherry rajčica
- 1 crveni luk
- 100 g crnih maslina (bez koštica)
- 2 žlice kapara (opcionalno)
- 100 g feta sira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica balzamičnog octa
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin ili bosiljak za ukras
Upute:
- Kuhanje tjestenine: Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite je i isperite hladnom vodom da se ohladi.
- Priprema povrća: Dok se tjestenina kuha, narežite paprike i krastavac na kockice, cherry rajčice na polovice, a crveni luk na tanke ploške.
- Miješanje sastojaka: U velikoj zdjeli pomiješajte ohlađenu tjesteninu, tunu (ocijeđenu), narezano povrće, masline i kapare (ako ih koristite).
- Dodavanje začina: U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat i sok od limuna. Prelijte preko salate i dobro promiješajte.
- Dodavanje feta sira: Na kraju dodajte feta sir narezan na kockice i lagano promiješajte da se sir ne zdrobi previše.
- Začinite po ukusu: Dodajte sol i papar po ukusu.
- Serviranje: Poslužite salatu ohlađenu, ukrašenu svježim peršinom ili bosiljkom.
Ova salata je idealna za vruće ljetne dane jer je lagana, osvježavajuća i brzo se priprema. Uživajte!
Mi smo redakcija portala Aboutmen.hr – regionalnog online magazina za modernog muškarca, a Vi trenutno čitate članak s našom 5+ preporukom! 🙂 Pišemo, istražujemo, kreiramo, iznosimo mišljenja ali rado saslušamo i Vaša! Svoje radove, upite i prijedloge suradnji možete nam poslati na mail info@aboutmen.hr .