Instagram testira mišljenje korisnika: Treba li sakriti broj lajkova?

Jučer jer krenulo testiranje nove značajke, radi se o skrivanju broja lajkova ispod objava, koja je omogućena i nekim Hrvatima.

S obzirom da se radi o testiranju, Instagram je ponovno ciljano odabrao uzorak korisnika kojima je počeo nuditi ovu opciju, no razlika u odnosu na dosadašnje testove je u tome što možete odabrati da li želite ovu opciju ili ne.

“Odredite kako želite vidjeti oznake ‘sviđa mi se’ na objavama”, obavijestio je Instagram svoje korisnike. “Odsad možete sakriti broj oznaka ‘sviđa mi se’ na objavama korisnika, tako da se jednostavnije možete usredotočiti na sadržaj koji dijele. Možete sakriti i broj oznaka ‘sviđa mi se’ na svojim objavama”, stoji u obavijesti.

Neki baner

Facebook je dao potvrdu kako će također početi testirati sličnu opciju i na toj društvenoj mreži, piše TechCrunch, a prenosi Index.

Zabrinuti su za mentalno zdravlje svojih korisnika

Kako tvrde iz kompanije, uvode ovo testiranje jer ozbiljno razmatraju opciju skrivanja broja lajkova, barem djelomično jer su svjesni koliko isti utječe na mentalno zdravlje njihovih korisnika. Smatraju to svojom društvenom odgovornošću ali i jednim od prioriteta kako su ranije napominjali u svojim press obavijestima.

Influenceri naravno negoduju zbog tih pokušaja Instagrama da ukloni mentalitet stada, prema kojem kolektivno korisnici lajkaju ono što je već popularno ili se takvim prikazuje a ne ono što im se zapravo sviđa. Dok, dio influencera smatra da će se to negativno odraziti na njihovo poslovanje koje je ionako pogođeno korona krizom, dio pak podržava Instagramovo nastojanje da dobrobit korisnika stavi u prvi plan.

Jeste li već dobili ovakvu obavijest? Koji su vaši stavovi? Treba li Instagram zaista onemogućiti javni prikaz broja lajkova ispod objava?

M. Krasnik / Foto: InstagramNeki baner
No Comments Yet

Comments are closed