Bračna krevetologija

Reče jednom jedan muž svojoj ženi:

– U braku sve počinje u krevetu! Ako u krevetu sve štima, onda nema niti drugdje problema.

Neki baner

Žena mu je odgovorila:

– Ne, u krevetu sve završava! Ako svagdje sve štima, onda je krevet mjesto lijepih emocija, poštovanja, ljubavi i želje.

Pojednostavljena bračna krevetologija

Kako pomiriti ta dva posve različita gledanja na istu stvar?

Žena poima sex na drugačiji način, zato joj treba muškarac koji je poštuje i voli, kako bi se kod nje razvila želja za sexom. Tek kad se osjeća voljeno i poštovano, može se dati u svakom, pa i seksualnom smislu.

Nije joj dovoljan bračni ugovor, novac, velika kuća, niti skup auto. To sve nije loše, jer pruža komotniji i lagodniji život, ali ne pokreće potrebu za intimnostima, ne izaziva iskru u očima, niti potiče želju za sexom. Kad bi novac, kuće i auti bili ženama afrodizijak, samo rijetki muškarci bi bili seksualno aktivni.

Naravno da postoje žene koje će otrpjeti bračni sex, zato što im je brak omogućio financijsku sigurnost, pa ako ste u braku s takvom ženom, točno takvu i zaslužujete.
Muškarac poima sex kao avans i potvrdu da je odličan u svim segmentima života, zatim kao poticaj da se trudi biti još bolji i kao sport koji mu osigurava mentalno i fizičko zdravlje, stoga smatra da ima legitimno pravo i na takvu terapiju.

Ako si joj dobrohotno prepustio kompletnu brigu oko vaše obitelji, ako se nisi potrudio da zajedno s njom gradiš zajedništvo, ako ne želiš dijeliti s njom dnevne radosti, tuge ili zabrinutost, ako ju ne znaš utješiti i ojačati i ako te nije briga za njezine osjećaje i potrebe, ona će tebi dobrohotno prepustiti da se jebeš sam sa sobom kako znaš i umiješ. Prihvati da joj nisi seksualno zanimljiv i da ne nema potrebu s tobom dijeliti sebe na tako intiman način, jer za nju stvari završavaju u krevetu, ne počinju tamo!

Prioriteti, prioriteti, prioriteti!

Kad te Stankec i Mićo zovu da im pomogneš nositi ormar, ti letiš iz ovih stopa. Kad te ona treba, ti nemaš vremena, ne stigneš, budeš, nisi mogao, zaboravio si, umoran si… Žena će zaključiti da ti nije važna kao Mićo i Stankec, da nisi za nju zainteresiran i da ju ne trebaš.

To će kod nje izazvati pomanjkanje zainteresiranosti za sex s tobom, jer njen mozak zaključuje da ti nije bitna kao Stankec i Mićo. Ako previše često bude mogla zaključiti da je na tvojoj listi dnevnih prioriteta iza tvog posla, tvojih prijatelja, nogometne momčadi, susjedovog strica, prijateljevog psa, s vremenom će prestati željeti dijeliti s tobom intimnost.

Kod većine žena stvari funkcioniraju na emotivnoj razini, dok kod većine muškaraca funkcioniraju na čisto praktičan način. Teško je pomiriti te dvije različitosti na način da obje strane dobiju ono što im treba.

Žene žele najprije osjetiti emocije, da bi poželjele sex. Muškarci žele sex, a onda će vidjeti hoće li uhvatiti vremena da pokazuju emocije.

Ako je Stankec u nevolji, red je da mu se pomogne sad i odmah, jer tako će Stankec znati da može računati na svog frenda. Tako se pokazuje i gradira prijateljstvo.

Sex potraži tamo di ulažeš svoje vrijeme

Žena zna da je voliš, ako si ju oženio. Ako joj dozvoljavaš da ti pere veš i kuha za tebe, trebalo bi joj biti jasno da ju voliš. Tako se pokazuje i gradira ljubav.

Stankecu, Mići i tvojoj ženi, različito je pao grah. Zato preporučujem svim ženama koje nisu zadovoljne sa trenutnim bračnim postavkama, da se sljedeći put pokušaju roditi kao Mićo.

Bračna krevetologija, woman and man kissing on bed
Photo by cottonbro on Pexels.com

Muškarcima koji se žale na pomanjkanje sexa u braku, poručujem da sex traže od onih kojima poklanjaju svoje vrijeme, podršku, poštovanje i privrženost.

Bračna krevetologija je kompleksno i vrlo zajebano područje života, stoga je možda najbolje da budemo samo dobri frendovi.

Frendovi s povlasticama?

Može, ali povlastice neka su u papirnatom obliku i ovjerene kod notara.

Neki baner