Živjeti izvan svih ograničenja

Koliko puta ste iznenadili sebe i postigli nešto o čemu ste prije mogli samo sanjariti ili učinili nešto što ste mislili da je teško ili nemoguće? Vjerojatno toga niste ni svjesni te i dalje sumnjate u sebe kad se nađete pred novim izazovom. Istina je da odredište ne postoji jer bez obzira koliko toga postignete uvijek ćete imati nove prepreke i izazove na putu, ali to čini putovanje još ljepšim. Razlog više da prestanete odgađati i krenete u njemu uživati već danas.

Ograničenja koja sami stvaramo

Trebate se usuditi zaroniti u svoje najdublje odaje i suočiti se s najvećim strahovima i ograničenjima koji nemaju nikakvog racionalnog utemeljenja. Nije ni čudno da to mnogi odgađaju i izbjegavaju napraviti.

Često i potpuno nesvjesno pružamo otpor našem razvoju upravo zato što to znači suočavanje s našim najdubljim strahovima i ograničenjima koja smo si sami nametnuli.

Neki baner

Umjesto za život izvan svih okvira, našu inteligenciju i kreativnost koristimo da ostanemo zarobljeni u našoj zoni komfora te tako umjesto da si postanemo najbolji postajemo svoji najveći neprijatelji.

Suočavanje je više od pola posla

Činjenica je da će izvana uvijek biti neka prepreka i izazov koji će testirati vašu predanost cilju, ali ako imate sebe na svojoj strani ništa izvana ne može vas ni okrznuti. Uložite više vremena u građenje svoje utvrde iznutra nego u njenu obranu od napada izvana i vidjet ćete da ste ključ uspjeha oduvijek imali u svojim rukama. Neka vas neuspjeh ili niz neuspjeha ne obeshrabri.

To nije znak da trebate odustati nego da ste na korak do ostvarenja svega o čemu ste sanjali. Nemojte odustajati, nastavite pokušavati. Svaki neuspjeh osnažuje vašu utvrdu daleko više nego bilo koji uspjeh.

Ograničenja drugih ljudi

Kada krenete putem vlastitog uspjeha zamijetit ćete, najprije u najbližim krugovima vrtlog negativnih komentara i emocija. Ne dopustite da vas skrenu s vašeg puta i uspore koliko god se dobronamjerni činili i bez obzira od koga dolazili.

Ljudi će vam oprostiti sve osim neuspjeha jer svojim uspjehom ih podsjećate da su i oni mogli biti uspješni samo da nisu posustali i pristali na prosječan život.

Živjeti izvan svih ograničenja

Foto: Canva

Kako se nositi s izazovima i ograničenjima?

Najprije, maknite svaku negativnu konotaciju od izazova iz svog života. Shvatite da se život događa iza vas, a ne protiv vas. Svaki izazov, ma koliko bolan tu je da vas osnaži da biste bili spremni za sve ono što želite ostvariti. Promatrajte izazove kao dio puta i nemojte jadikovati nad njima.

Zasučite rukave i shvatite ih tako da ste izazvani da dokažete koliko nešto snažno želite. Probudite se svaki dan neovisno o svim okolnostima sa stavom da ste korak bliže ostvarenju svojih ciljeva. Ne dopustite da vas okolnosti definiraju već vi definirajte njih.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed