Ti želiš nju, ali ona je s drugim

U životu bi bilo sve idealno kada bismo uvijek željeli osobu koja nam to i uzvraća. Kada nekoga istinski želimo, volimo, kada vam se ta osoba doista sviđa, tada se često događa da vidimo samo ono što želimo vidjeti. I pritom ne vidimo realnost, već biramo živjeti u svijetu snova. Ovo vrijedi podjednako i za muškarce i za žene.

Ljubav često vodi u iluziju o mogućoj sretnoj budućnosti s tom predivnom osobom. Ta osoba biva idealizirana na sve moguće načine, čak i onda kada ona bira biti s nekim drugim, a ne s tobom. Postavlja se pitanje kako se ta druga strana osjeća, osobito onda kada u njezinom životu postoji netko. Što učiniti kada ti želiš nju, ali ona je s drugim?

Jesi li u zabludi

Puno puta čujem i žene i muškarce kako maštaju o nekome tko je zauzet. Ta osoba je možda u vezi, a možda se naprosto viđa s nekim drugim, a ti kao da si stavljen na čekanje. Do daljnjeg. Nema informacija što će biti s tobom i s njom. Nema jasne informacije. Možda ste i bili kratko zajedno, možda i niste. Poanta svega jest da je ta osoba sada s nekim drugim, a ti čekaš, maštaš i sanjaš o bajkovitom obratu priče.

Neki baner

Prije nego nastaviš živjeti u svijetu mašte, zapitaj se da li ta osoba realno nešto prema tebi osjeća? Da li ti je rekla da te voli? Ili je to samo projekcija tvojih misli jer ti želiš u to vjerovati?

  • Ja znam da je ona ne želi biti s njim – rečenica je koju često puta čujem od beznadno zaljubljenih muškaraca.

I često je u pitanju djevojka koja nije udana, nema djecu i nije financijski i ni na koji način vezana uz trenutnog partnera. Ako se nalaziš u toj situaciji, zapitaj se što bi slobodnu djevojku primoralo da bude s nekim s kime ne želi biti? Ako ne postoji dovoljno valjan razlog, tada je velika vjerojatnost da ona želi biti s njim, a ne s tobom. Surovo, ali istinito. Tada je krajnje vrijeme da odustaneš i kreneš dalje jer sasvim sigurno negdje postoji ona žena koja će željeti baš tebe.

Ljubav ne mora biti patnja. Ljubav je puno ljepša onda kada je obostrana.

Što ako ipak ima nade za vas

Što ako imaš pouzdanu informaciju da je njoj do tebe stalo i da ne želi više biti s njim? Što ako se i dalje previre i ako nije odlučna oko prekida veze u kojoj je nesretna? Tada ti imaš glavnu ulogu u cijeloj priči.

Ako ona želi i voli tebe, a ne njega, a i dalje ne prekida s njim, to znači da nije sigurna u tvoje namjere. Ona ne zna da li si ozbiljan po pitanju vaše veze ili tražiš samo avanturu. Žele vole sigurnost, i žele znati da će biti sigurne pored muškaraca s kojim dijele život.

Ovo nije razgovor o moralu. Nije moje da vam govorim je li ok preoteti nečiju djevojku. Jasno je da nije, ali događa se. Možda je baš to među vama ono pravo. Zapitaj se što ti istinski osjećaš? Ako ju ne želiš pustiti, vrijeme je da budeš iskren oko svojih osjećaja – i ono najvažnije – oko svojih namjera.

Što učiniti kada ti želiš nju, ali ona je s drugim? Reci joj zašto ju želiš i reci joj što od tebe može očekivati. Ako imaš osjećaje za nju, reci joj što točno osjećaš.

Čekanje i analiziranje je najgora ideja

Ako čekaš na određenu ženu da se smisli oko vašeg odnosa i ako sam donosiš zaključke bez da ju pitaš to ona osjeća, tada si u velikom problemu. Izgubit ćeš dragocjeno vrijeme u zabludi. Ako joj je stalo, tada ćeš pak propustiti priliku.

Žele vole i cijene odlučnost. Jasan stav kod muškarca. Nema ništa privlačnije od muškarca koji zna što želi i koji se to ne boji zatražiti.

Što učiniti kada ti želiš nju, ali ona je s drugim? Zauzmi stav i daj joj do znanja da ju ne namjeravaš čekati dovijeka.

Treba znati kada podvući crtu

Kada je tebi stalo i kada je njoj stalo, dovoljno će biti da oboje budete iskreni. Nisu potrebna nagovaranja, uvjeravanja i prisile kada je oboma uistinu stalo. Ljubavni odnosi ne trebaju biti teški i komplicirani. Zato nemoj da se tvoje želje pretvore u nagovaranje.

Reci još što želiš, reci joj što nudiš, potom joj daj malo prostora da se odluči. Nećeš joj biti privlačan ako joj obećaš da ćeš ju čekati dovijeka. Kako uostalom očekuješ da se ona odluči za tebe ako ćeš biti tu bez obzira na sve? Treba znati kada podvući crtu.

Znaš i sam koliko si cijenio onu drugu dobru ženu koja ti je pružala bezuvjetnu ljubav, iako joj nisi dao ništa. Ljudi općenito ne cijene one ljude koji se za njih žrtvuju, a pritom se nalaze u nedefiniranom odnosu.

Ti želiš nju ali ona je s drugim ,   Greške koje biste trebali izbjeći, Kako izaći iz friend zone?, Što zapravo znači njezina ljutnja?

Budi dobar, ali budi realan. Budi dobar, ali ne budi naivan. Budi dobar, ali budi pametan. Cijeni sebe i onda ćeš dobiti i njezino poštovanje. Ne budi mirni dobrica koji strpljivo čeka na klupi da ga se pozove u igru. Tako ćeš spustiti svoju vrijednost i izgubiti dragocjeno vrijeme na čekanje.

Ni žene ni muškarci ne cijene ljude koji su im u stanju dati sve, onda kada ne dobivaju ništa. Ljubavni odnosi nisu jednosmjerni jer onda kada jesu – očito je da nešto ne štima. Ako u odnos ne ulažete oboje, tada je vrlo izgledno da od toga svega neće biti ništa. Zato je važno definirati što želimo, a potom to izraziti i postaviti jasne granice.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed