Tajne Keopsove piramide koje znanost ne može objasniti

Postoje brojna drevna arheološka nalazišta diljem ove planete za koja ne postoje objašnjenja. Velike piramide u Gizi su sjajan primjer.

Moderno objašnjenje koje se podučavalo o drevnim civilizacijama, u našim obrazovnim ustanovama je, da su izgrađene ljudskim radom i domišljatošću kako bi bile grobnice za faraona Khufu, iako profesionalni egiptolozi odbacuju ove tvrdnje iznova i iznova.

Velika piramida sadrži toliko nevjerojatnih činjenica koje su dovele do pitanja koja i danas nemaju odgovora. Još jedna zanimljivost je činjenica da su mnoge piramide pune zbunjujućih koincidencija, povezanih i sa raznim sazviježđima ali i s piramidama u Gizi, iako su razasute po cijeloj planeti. I to u različitim vremenskim razdobljima, od civilizacija koje nisu imale nikakav kontakt jedna s drugom.

2,5 milijuna kamenih blokova korišteni su pri gradnji piramida koje pokrivaju više od 13 jutara zemlje

Neki baner

Većina egiptologa procjenjuje da je za izgradnju Velike piramide korišteno između 2,3 i 2,6 milijuna kamenih blokova. Važno je imati na umu da je izvorno imala vanjski prekrivač od blokova bijelog vapnenca koji je bio savršeno usklađen i ispoliran. Tisućama godina izgledala je svjetlucavo, bijele boje poput nijedne druge.

Također, imajte na umu da govorimo o strukturama koje su izgrađene negdje između 10 500 pr. Krista i 3 500 pr. Krista. S vremenom, potresi i erozija su bili odgovorni za ono što danas vidimo.

Kakva snaga je mogla razbiti ova kamenja? Procjenjuje se da je svaki kamen težio između 2 i 20 tona. Kako su mogli izrezati takve blokove koji imaju savršeno glatke plohe i posložiti ih savršeno na svoje mjesto? Kako su podizali i prevozili stijene s njihovog izvornog mjesta? Kako su se kretali po terenu, pustinji, vodi i pijesku, a zatim ih podigli na vrh druge stijene dok su izgrađivali piramidu?

Čak i da su radnici postigli taj nemoguć i nezmisliv podvig podizanja 10 blokova jedan na drugog u jednom danu, izgradili bi cijelu piramidu u oko 250 000 dana, što je 664 godine, a to nije dovoljno dugo da onaj tko ih gradi doživi vidjeti završetak gradnje.

„Bilo bi nemoguće okupiti dovoljno ljudi oko 4 tone teškog kamena da bi ga podigli, a zatim ga okretati i postaviti na svoje mjesto u piramidi. Ovakva situacija bi značila da je svaki čovjek podignuo oko 400 kg težine. Očito takav čudesan prikaz snage ne samo da je nepraktičan, već i nemoguć. Ove piramide su gradili Egipćani prije 4 000 – 4 500 godina i jedne su od sedam svjetskih čuda. Ako su postojali bilo kakvi zapisi njihovog korištenja bilo kakvih mašina, ti zapisi su vjerojatno izgorjeli u požaru Aleksandrijske knjižnice“, kaže Richard Coslow.

Photo by Spencer Davis on Unsplash

Za izgradnju piramide bili su potrebni milijuni ljudi, a ne stotine tisuća kako tvrde egiptolozi

Navedene činjenice nas dovode do slijedeće točke. Izgradnja Velikih piramida bi zahtijevala rad milijuna ljudi, što je po mom mišljenju nemoguće. O tom broju se diskutira među mnogima, ali trebali su imati brojne matematičare, inženjere, poljoprivrednike, trgovce, vojsku, robove i mnoge druge.

Pitanje je kako su oni svi mogli živjeti u dolini Nila? Razmislite o tome. Svjetske populacije u to vrijeme je bilo između 3 i 7 milijuna ljudi. A zatim, razmislite o zadivljujućoj vještini koja ostaje bez premca i do dan danas. Razmislite o ukupnom stanovništvu zemlje u to vrijeme. Stanovništvo samog Egipta ne bi bilo dovoljno. Kako bi doveli sve te ljude? Odakle? Kako bi ih sve smjestili, hranili i prevozili?

„Znamo gotovo ništa o tome kako, zašto i kada su se gradile piramide. Umjetna planina, oko 150 metara visoka i teška 6,5 milijuna tona stoji kao dokaz nevjerojatnog postignuća, a ovaj spomenik bi trebao biti ništa više nego mjesto ukopa ekstravagantnog kralja! Svatko tko može vjerovati u ovo, ima pravo na to…“ , kaže Erich Von Daniken.

Preciznost Velike piramide oduzima dah

Visoka je 230 metara, a 750 metara je široka, duž četiri bazne točke: sjever, jug, istok i zapad. Omjer opsega prema izvornoj visini je jednaka vrijednosti pi, što iznosi 3.14, a to je još jedna stvar koja ne bi trebala biti poznata u sljedećih tisuću godina! Njihova matematika, astronomija, te njihov način stjecanja znanja ostaje potpuna zagonetka znanstvenicima današnjice.

Oni su također bili zapanjujući geografi. Jedna možda od najvećih misterija je činjenica da je Velika piramida smještena točno na zemljopisnoj dužini i širini koje sadrže više zemlje i najmanje mora od bilo kojeg drugog mjesta na zemlji. Usklađena je sa zemljopisnim središtem zemlje i ova činjenica sama za sebe, među svim ostalim, ukazuje na to da su graditelji također znali mnogo toga o geografiji naše planete. Teško je zamisliti da bi oni mogli ovo sve činiti bez neke vrste pogleda iz zraka. Kako su ovo znanje dobili ostaje misterija. Razmislite o tome. Kako je ovo moguće?

Slučajnosti koje se ne doimaju slučajno

Postoji meridijan koji prolazi kroz piramide i dijeli kontinente i oceane na točno dvije jednake polovice. Je li to kao i pi fenomen samo slučajnost? Ima previše slučajnosti da bi ja u njih vjerovao. Ne samo da je stvarna izgradnja piramida velika tajna već su matematički, astronomski i geografski značaj i preciznost još veća misterija.

Mislim da je zanimljivo napomenuti ako pomnožite visinu piramide s tisuću milijuna dobit ćete udaljenost između Zemlje i Sunca. Prije 20-tog stoljeća nije bilo druge civilizacije koja je mogla napraviti isto to ili nešto slično.

Još jedna zapanjujuća činjenica je da se baza Velike piramide nalazi na L 43 200 što je matematički prikaz sjeverne hemisfere. „Drugim riječima, tijekom svih stoljeća tame kroz koje je prolazila zapadna civilizacija i kada je znanje o dimenzijama našeg planeta bilo izgubljeno, sve što smo ikada trebali razotkriti je izmjeriti visinu i opseg Velike piramide i pomnožiti je s 43 200. Koliko je vjerojatno da je to bio nesretni slučaj?“ (Graham Hancock, „Otisci bogova“)

Photo by Adrian Dascal on Unsplash

Misterija Oriona

Bez sumnje je da su piramide izgrađene da bi ispunile više funkcija. Možda neke od najintrigantnijih nisu matematički odnosi prema Zemlji, već odnosi sa zvijezdama.

Jeste li znali da su južna vrata kraljeve komore u Velikoj piramidi „označena kao cijev pištolja na pojasu Oriona“ (Graham Hancock, Otisci bogova) tijekom doba Velike piramide? Kraljičina komora je viđena na zvijezdi Sirius u isto vrijeme. Više činjenica se otkrilo u odnosu između pramida u Gizi i Orionovog pojasa.

„Zvijezde na Orionovom pojasu su poredane duž dijagonale u smijeru jugo-zapada u odnosu na os Mliječne staze, a piramide su poredane duž dijagonale u jugo-zapadnom smijeru u odnosu na os Nila. Ako pažljivo pogledate u bistroj noći možete i vi vidjeti kako je najmanja od tri zvijezde, ona na vrhu koji Arapi zovu Mintaka, blago pomaknuta u odnosu na istok glavne dijagonale formirane od druge dvije.

Ovaj uzorak je prebačen na Zemlju gdje smo vidjeli da je Menkaurova piramida odmaknuta u točno tom omjeru od istoka glavne dijagonale koju formiraju Khaferova i Velika piramida. Prilično je očito da su ovi spomenici posloženi prema jedinstvenom položaju te tri zvijezde. Ono što su učinili u Gizi je gradnja Orionovog pojasa na zemlji.“ (Robert Bauval, „Otisci bogova” str. 443)

pyramid

Danas su istraživači bili u mogućnosti koristiti napredne računalne programe koji profesionalno ucrtavaju promjene u odstupanjima svih zvijezda vidljivih na nebu, u bilo kojem dijelu svijeta i u bilo kojem trenutku. Kako su Egipćani bili sposobni učiniti isto to, navodno bez ikakvih instrumenata kakve imamo danas, je vrlo zanimljivo.

Istraživanje je pokazalo da su piramide u Gizi povezane u svim epohama s Orionovim pojasom, osim jedne.

„U 10 450 god. prije Krista, i samo tada, primjetili smo da položaj piramida na Zemlji pruža savršen odraz položaja zvijezda na nebu. Pri tome mislim da je to savršeni i besprijekorni prikaz koji ne može biti slučajan jer cijeli aranžman ispravno prikazuje dva vrlo neobična nebeska događaja koji su se dogodili samo u to vrijeme. (Robert Bauval, „Otisci bogova“ str.444)

Zemljina aksijalna precesija se pojavljuje svakih 26 000 godina. To je fenomen koji mijenja otklon svih vidljivih zvijezda sa Zemlje.

„Tako od najviše točke meridijanskog putovanja Orionovom pojasu treba oko 13 000 godina kako bi se spustio do najniže točke, posljednji put zabilježene u 10 450-oj godini prije Krista, koja je ovjekovječena u kamenu u Gizi. Kako sljedećih 13 000 godina prolaze, zvijezde se ponovno polako uzdižu dok pojas opet ne dođe do 58 stupnjeva. Tijekom slijedećih 13 000 godina one će postupno opet opadati. Ovaj ciklus je vječan: 13 000 godina prema gore i 13 000 godina prema dole.„

Pyramids-at-Giza-from-orbit-2

„Ta konfiguracija iz 10 450-e godine prije Krista koju vidimo u Gizi je precizna i izgleda kao da je veliki vješti arhitekt odlučio pokazati veliku kartu koristeći mješavinu prirodnih i umjetnih značajki. Koristio je put meridijana doline Nila kako bi prikazao Mliječni put kakav je tada izgledao. Sagradio je tri piramide koje predstavljaju tri zvijezde, upravo kako su tada izgledale. Postavio je tri piramide u točno taj položaj u dolini Nila. To je vrlo pametan, vrlo ambiciozan i vrlo točan način kako obilježiti tu epohu. Mogli bi reći da je „zamrznuo“ određeni datum u arhitekturi.“ (Robert Bauval, Otisci bogova str.445)

Piramide ostaju misterija

Ovdje ćemo stati, ali popis se nastavlja. Piramide u Gizi su uistinu misterija i tko zna, možda ćemo jednog dana otkriti istinu iza njihove gradnje. Ja osobno vjerujem, zbog svega što sam saznao, da su te strukture također korištene za vantjelesna iskustva i druge parapsihološke fenomene.

Doista vjerujem da postoji neka veza između njih i bića koja ne potječu s ove planete. Vjerujem da je to bila istina u antičkom razdoblju u više dijelova svijeta. Također, mislim da postoji valjani razlog što nam nije rečena cijela priča o ovim drevnim spomenicima u Egiptu, da su arheološke činjenice i otkrića izokrenuta i skrivena od masa ljudi, jer bi te informacije promijenile cijeli naš sustav znanja o pravoj drevnoj povijesti.

 collective-evolution.com 

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed