Volite li male riblje zalogaje, one koji će biti savršeni uvod u gurmansko druženje oko stola kao odlična ideja nameću se komadići ribe prženi u ukusnom hrskavom omotaču. Dobar tek!
Riblji uštipci
Sastojci:
- 500 g oslića
- 2 dl mlijeka
- 2 jaja
- Češnjak u prahu
- Mediteranske trave
- Ulje i sol
Priprema:
Filete narežite na sitnije komade i začinite mješavinom začina.
Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu, pa umiješajte ujednačeno tijesto koje je gušće od onoga za palačinke.

Foto: Canva
Umačite u tijesto komade ribe, pa ih pržite s jedne i druge strane dok ne porumene.
Izvadite ih šupljikavom žlicom na papirnati ubrus. Tako će riblji uštipci upiti svu suvišnu masnoću i ostati puni okusa a i dalje fino hrskavi.
Poslužite uz svježu salatu.
U slast!
p.s. ako ste ljubitelj mediteranskih, laganih salata, uz riblje uštipke ili kako se još omiljeno u puku zovu – riblji štapići, možete pripremiti i odličnu Salatu s grilanim povrćem ili Mediteransku salatu s piletinom!

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.