Riblji uštipci

Volite li male riblje zalogaje, one koji će biti savršeni uvod u gurmansko druženje oko stola kao odlična ideja nameću se komadići ribe prženi u ukusnom hrskavom omotaču. Dobar tek!

Riblji uštipci 

Sastojci:

  • 500 g oslića 
  • 2 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • Češnjak u prahu 
  • Mediteranske trave
  • Ulje i sol 

Priprema:

Filete narežite na sitnije komade i začinite mješavinom začina.

Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu, pa umiješajte ujednačeno tijesto koje je gušće od onoga za palačinke. 

Riblji uštipci
Neki baner

Foto: Canva

Umačite u tijesto komade ribe, pa ih pržite s jedne i druge strane dok ne porumene. 

Izvadite ih šupljikavom žlicom na papirnati ubrus. Tako će riblji uštipci upiti svu suvišnu masnoću i ostati puni okusa a i dalje fino hrskavi.

Poslužite uz svježu salatu.

U slast!

p.s. ako ste ljubitelj mediteranskih, laganih salata, uz riblje uštipke ili kako se još omiljeno u puku zovu – riblji štapići, možete pripremiti i odličnu Salatu s grilanim povrćem ili Mediteransku salatu s piletinom!

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.