Neka vam “imam vremena” postane životna mantra

Koliko je to „nemam vremena“ oduzelo novih mogućnosti i lijepih prilika, koliko je ostalo neizrečenih riječi, neproživljenih iskustava i neizraženih osjećaja. Treba jednom pauzirati život, shvatiti tko nam je važan, koje nam stvari raduju srce i kamo naš život ide. Treba jednom početi govoriti „imam vremena“.

Ovih dana sjeti se koliko si puta dosada u životu rekao „nemam vremena“. Bilo da si to rekao bračnom partneru, članu obitelji, prijatelju ili poznaniku. Dobro razmisli o toj lošoj laži u koju si uvjeren da je istina.

Da li zaista nemaš vremena ili imaš more izgovora?

Za što nemaš vremena? Za koga nemaš vremena? Nemaš li vremena da priđeš osobi koja ti je draga i koju voliš, uputiš joj jedan osmijeh, lijepu riječ, nježan zagrljaj jer moraš obaviti posao koji će biti zaboravljen trenutak nakon što ga napraviš.

Neki baner

Prolaziš tako pokraj nekih grobova i pitaš se tko su ti ljudi, gdje su živjeli, kakav je bio njihov život? Jesu li i oni govorili nekim važnim stvarima „nemam vremena“ smatrajući se nezamjenjivima na svome poslu, a trenutak nakon toga zamijenili su ih drugima.

Koliko je to „nemam vremena“ oduzelo novih mogućnosti i lijepih prilika? Koliko je ostalo neizrečenih riječi, neproživljenih iskustava i neizraženih osjećaja?

Sve je to u glavi. Treba jednom pauzirati život, srediti prvo stvari u svojoj glavi da bih ih kasnije mogli srediti u životu. Da bi mogli postaviti prioritete, shvatiti tko nam je važan, koje nam stvari raduju srce i kamo naš život ide.

“Imam vremena” – životna mantra

Treba jednom početi govoriti „imam vremena“. „Imam vremena“ za prijatelje, za ljubav, za sitnice koje život znače. I vidjeti koliko će ljepote iskrsnuti u našem životu, kako ćemo svoj život početi drugačije gledati.

Sve je to zbog straha i sumnje. Bojimo se voljeti pa kažemo „nemamo vremena“, sumnjamo u svoje sposobnosti pa kažemo „nemam vremena“ da ih razvijamo.

Uhvatimo sebe u lažima i počnimo davati šanse sebi i drugima. Počnimo govoriti „imam vremena“ i onda kada nemamo i onda kada nam je to teško. Samo tako ćemo vidjeti kako će se naš život početi mijenjati, a srce drhtati.

Ponovno ćemo osjetiti nešto novo prvi put i znati kakva je život avantura.

Mario Žuvela / savjetnikuspjeha.com

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed