Koji je vaš najveći strah?

Čega se boje horoskopski znakovi – bolesti, siromaštva ili možda gubljenja statusa u društvu?

Pročitajte detaljne opise za svaki znak pa ćete znati što vas može prestrašiti. Ali, što je možda i važnije, u ovom tekstu možete saznati čega se boji vaš partner, dijete, prijatelji…

OVAN

Iako djeluje kao da se ne boji nikoga i ničega, Ovan negdje duboko u sebi osjeća strah od samoće, izolacije i bolesti koje ga užasavaju.

Neki baner

Zato mu je stalno potreban osjećaj da se ima na koga osloniti i da može na nekoga računati, iako ga krasi glas hrabrog pustolova spremnog otisnuti se i na kraj svijeta.

U dubini duše, Ovan ipak strahuje što bi se zaista moglo dogoditi kad tamo stigne, bilo da se radi o nekoj dalekoj otočkoj zemlji ili prekooceanskom gradu u kojem sve vrvi od života, jer on ne podnosi ni pomisao da bi mogao biti usamljen, bez mogućnosti da uvečer spusti glavu na nečije rame.

BIK

Bik se boji ostati bez novaca, jer bi u tom slučaju prespavao zimu kao medvjed u svojoj pećini, sve dok ne zatopli, odnosno dok ne nađe izlaz iz svojih financijskih problema.

On se boji situacija u kojima treba rješavati stvari naprečac, jer ne voli rizik koji bi ga mogao dovesti do gubitka imovine ili osobe koju voli.

Također je svjestan da svađom i sukobima neće riješiti, već samo produbiti probleme s okolinom, pa Bik uvijek mirnim, naizgled pomirljivim putem štiti svoje interese, jer osjeća strah već pri pomisli da bi ih mogao ugroziti.

BLIZANCI

On vješto prikriva strah baš kao što vješto radi i sve drugo, ali ima stvari koje ga mogu “baciti u depresiju”: nedostatak komunikacije s osobom do koje mu je stalo ili bolest koja ga sprečava da otputuje gdje god poželi ili nemoć koja ga može staviti u ovisnost o nekome, pa makar to bili i njegovi najbliži.

Prave opasnosti i izazovi obično ga ne plaše, ali strah od samoće, usamljenosti i ostajanja sa samim sobom izazivaju kod Blizanaca pravu paniku.

Osobe koje pokušavaju da im “ispiru mozak” ili da ih prikuju za jedno mjesto ili jedan posao, čine Blizance vrlo nervoznima, a to je već korak do straha.

RAK

Rak je stalno zbog nečega zabrinut: zbog promjene vremena ili zbog neke loše vijesti koju je čuo, a može biti i zbog promjena na tečajnoj listi.

Iako zazire od šefa, jer se boji njegova promjenjivog raspoloženja, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i obitelj, naročito kada sjedi u kafiću s prijateljima (ma kako ironično to zvučalo).

Kod njega je također duboko ukorijenjen strah od magije i nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posljedica koje ona ostavlja na njegovu psihu (on intuitivno osjeća da ga nešto uvijek, kad-tad može “stići”, pogotovo ako se ogriješio o nekog).

LAV

Budući da je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj ljestvici, ali ono čega se zaista boji je da netko ne pomisli da je on kukavica ili da ga prijatelji i ljudi kojima vjeruje ne ostave na cjedilu.

Ponekad biva pogrešno protumačen u društvu u kojem obično želi pokazati svoju velikodunost i plemenitost, pa mu mnogi zavide gledajući kako da mu, potajice, naude.

Lavu se “diže griva na glavi” pri pomisli da bi ga netko mogao javno ismijati, zbog sitnice ili važne stvari, svejedno. Ako mu imate nešto za reći, gledajte ga u oči.

DJEVICA

Djevica ne strahuje toliko od bolesti koliko to njezina okolina misli, jer uglavnom vodi računa o zdravlju bilo da se radi o prehrani, o životnim navikama ili redovitim posjetama zubaru.

Njezin pravi strah odnosi se na strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim najbližima, jer Djevica to doživljava kao svoju dužnost bez koje bi izgubila nevidljive konce “dežurnog nadzornika”.

Jer Djevica sve primjećuje, uvijek reagira tako da spriječi neželjene događaje i može vam svakodnevno držati lekciju kako je čistoća pola zdravlja. I pritom će joj biti savršeno svejedno to što vi prevrćete očima dok je slušate.

VAGA

Vaga je uvijek na oprezu, jer se boji da vam se neće dovoljno svidjeti ili je možda nećete ni primijetiti.

Naviknuta na neprestanu pažnju i divljenje okoline, ma čime da se bavi, Vaga najviše strahuje od skandala ili javnog podsmjeha.

Ona se također užasava i razgovora o bolestima, rezultatima laboratorijskih nalaza (tko zna što će oni pokazati?), jer je zapravo veći hipohondar i od Djevice, ali teko što ne priznaje čak i samoj sebi.

Često mašta o prepuštanju svim životnim užicima bez ograničenja i grižnje savijesti (osobito kad je riječ o slatkišima), iako će pred drugima glumiti osobu koja svoj život drži čvrsto pod kontrolom.

ŠKORPION

Iako se malo čega boji, jer je vrlo hrabar, a pritom spreman trpjeti i bol i teškoće ma kakve one bile, i škorpion ima svoju Ahilovu petu. Možda više nego bilo koji drugi znak, on se boji starenja, gubitka interesa od suprotnog spola i seksualne nemoći.

Užasava ga pomisao da bi mu osoba koju voli mogla biti nevjerna, a da on to sazna od drugih ili da bi ga mogla ostaviti.

Bilo koji oblik ovisnosti o nekome ili pomisao da bi mu netko mogao nametati zabrane, izaziva strah kod škorpiona, pa će svjesno trpjeti i mučiti sebe, samo da ne padne drugome na teret.

STRIJELAC

Strijelac se boji izdaje, spletki i intriga koje mu mogu zagorčati život naročito u poslu ma čime da se bavi, pa je zato vrlo oprezan, puno više nego to to izgleda na prvi pogled.

Zabrinut je za ponašanje i način života svog emotivnog partnera, pa uvijek pomalo sumnja u njega. Brinu ga njegova tajanstvenost i nedorečene namjere, jer se pribojava saznanja do kojih bi mogao doći, ako malo “pročeprka” po njegovoj prošlosti.

Strijelac se također boji nepravde i bilo kojeg vida nasilja, pa podsvjesno zazire od predstavnika vlasti i osoba u uniformama, premda će im to rijetko pokazati.

JARAC

Jarac strahuje od gubitka časti koja se po njemu ni sa čim ne može mjeriti, jer nema te cijene kojom bi se mogla platiti. Više nego ijedan drugi znak, brine o zdravlju svog emotivnog partnera do te mjere da će se za njega žrtvovati i nauštrb vlastite izdržljivosti.

Jarac se uvijek pomalo pribojava svega što dolazi iz drugih sredina, zemalja ili gradova, jer ga je teško nagovoriti na nešto u što se nije svojim očima uvjerio ili o čemu nema mišljenje na osnovu vlastita iskustva.

Budući da obično zna ili osjeća ono što drugi ne znaju, Jarac se također plaši magije i “poruka” koje dobiva iz svojih snova.

VODENJAK

On se najviše boji prosječnosti, osrednjosti ili uspoređivanja s bilo kim drugim, jer Vodenjak je, ako ste slučajno zaboravili – jedinstven.

Iako djeluje nedodirljivo, pomalo arogantno i prepotentno, kao da mu nitko ništa ne može, Vodenjak itekako strahuje od gubitka profesionalnog ugleda, poštovanja svoje obitelji i društvenog statusa, kojim god poslom da se bavi.

Poniženje bilo koje vrste ili osiromašenje Vodenjaka brine više od svega, pa čak i od bolesti (o kojima ne voli govoriti). Zazire od vezivanja za kućne ljubimce (koliko god da ih voli), jer teško podnosi njihov gubitak.

RIBE

Ribe su jedan od najambicioznijih znakova pa se najviše boje gubitka autoriteta, ali više u profesionalnom smislu, nego u krugu svoje obitelji.

Ribe će teško odustati od karijere i uspjeha, pogotovo kada im se jednom omili taj osjećaj moći, utjecaja i financijskih mogućnosti što im sve zajedno omogućava “gutanje manjih riba” od sebe.

Strah da bi ih netko mogao preteknuti u nečemu ili biti bolji u trenutku kad se odlučuje o njihovu napredovanju, veći je od bilo kojeg drugog koji Ribe osjećaju.

Međutim, kolika god da je opasnost koja im prijeti, Ribe uvijek nastavljaju plivati.

altertv.org

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed