Kako izaći iz friend zone?

Voli me, ne voli me, voli ili možda ipak ne voli? Pitanje je koje si muškarci nerijetko postavljaju onda kada ne znaju na čemu su s određenom ženom. I to se posebno odnosi na one muškarce koji završe u nesretnoj friend zoni i pritom ne razumiju da to može potrajati beskonačno dugo.

Da, neke žene će zadržati muškarca koji je dobar, fin i drag u svojoj blizini. Možda ga razmatraju za nešto više od prijatelja, a možda i ne. Ovo može biti vrlo zbunjujuće za muškarca koji ne želi ostati u zoni prijateljstva, a ne zna kako se postaviti. Ako se i ti nalaziš u sličnoj situaciji, ova kolumna će ti uštedjeti dane, mjesece i godine. Da, neki muškarci čekaju i godinama na ženu do koje im je stalo. Ako si i ti jedan od njih, vrijeme je za mali razgovor. Kako izaći iz friend zone?

Kako je prošao Dobri Marko

Što me uopće motiviralo da pišem o ovoj temi? Sjetila sam se svojeg prijatelja koji je poprilično dugo zaglavio u ovakvoj situaciji. Zbog zaštite identiteta i privatnosti nazvat ćemo ga Dobri Marko. Dobri Marko je oduvijek bio dobar, pošten, pouzdan.

Neki baner

Zapravo on je uvijek bio muškarac na kojeg se žena može osloniti, muškarac koji je bio spreman za duge staze. Imao je mnogo kvaliteta, ali nije bio suviše spretan u komunikaciji sa ženama. Ovo se osobito tiče žena koje su mu se uistinu sviđale. Dobri Marko je svemu uvijek pristupao s oprezom, pa tako i ženama. Nije želio napraviti pogrešan korak. Zato nije žurio s udvaranjem, osobiti kada se pojavila Ona. Žena u koju se zaljubio. 

Izlazili su na kave, večere, odlazili da razna druženja, a sve je to nekako ostajalo u granicama friend zone. On je svaki njezin korak tumačio onako kao je on želio i davao joj je beskonačno puno vremena da se opusti. Nije bio konkretan u svojim namjerama, već su jednostavno izlazili, družili se, pili kave, odlazili u šetnje…

Pritom bi i slučajnom prolazniku bilo jasno da se ona njemu sviđa. No sviđa li se on njoj? To je pitanje koje sam joj ja odlučila postaviti, nakon što sam vidjela da on neće poduzeti ništa konkretno.

Naime, prošle su već dvije godine kako su se viđali i družili, a kada su išli na izlete, ona bi uvijek povela barem jednu prijateljicu. Meni je bilo jasno sve, ali njemu čini se ama baš ništa.

Ona ga je gledala kao prijatelja, ali joj je godila njegova pažnja i zato ga je držala u svojoj blizini. A on, on bi još mjesecima, a možda i godinama živio u zabludi da mu nisam pomogla da uvidi pravu istinu.

U čemu je stvar

Da se razumijemo, ovo nije bila loša djevojka. Sasvim sam sigurna da njezina namjera nije bila da ga povrijedi, ali ponekad nenamjerno povrijedimo ljude koji to nisu zaslužili. Kada sam ju nasamo suočila s pitanjem njihovog odnosa, pokušavala je izbjeći odgovor na sve moguće načine. No, ja nisam odustajala. Inzistirala sam  na odgovoru. Željela sam mu pomoći. I konačno mi je priznala, da on kod nje nema šanse u ljubavnom smislu. I da ga gleda samo kao prijatelja.

Ta spoznaja je Dobrog Marka dodatno povrijedila, no s vremenom je krenuo dalje. Za nekoliko mjeseci je upoznao ženu s kojom je danas u sretnom braku s dvoje djece. 

Sve dok postoji nada, možemo lako upasti u zamku čekanja i odgađanja istine. Ako se i ti nalaziš u ovakvoj situaciji, vrijeme je da što prije izađeš iz friend zone.

Kako izaći iz friend zone

Dragi moji, slušajte me sada dobro. Kao ženu i kao stručnjakinju za muško ženske odnose. 

Žene vas neće cijeniti ako ih čekate dovijeka. Žene vole odlučnost, hrabrost, smjelost. Čak i ako na prvu nisi njezin tip, možeš ju osvojiti samopouzdanim stavom. Ako ti se sviđa, reci joj to. Ne čekaj da postaneš Dobri Marko. 

Budi fin, ali ju zagrli, primi za ruku, pogledaj ju u oči i reci joj: – Ana, sviđaš mi se. Ako ju primiš za ruku, a ona ju odmah povuče s nelagodom, velike su šanse da ne želi ništa više od prijateljstva. S druge strane, ako vidiš da joj to godi, velike su šanse da joj se sviđaš. 

Kako izaći iz friend zone? Ne ponašaj se kao strpljivi budi brat, rođak, vječni prijatelj. Budi odvažan i reci joj da joj se sviđaš, bez puno drame i patetike. Samo joj reci da ti je privlačna, lijepa, zgodna. 

 Kako izaći iz friend zone?,  Što zapravo znači njezina ljutnja?

Što ako joj se sviđaš

Ako joj se sviđaš, sasvim sigurno ćeš joj se svidjeti još više ako se odvažiš na prvi korak. Moguće je da i ona čeka da ti učiniš nešto po tome pitanju. S druge strane, ako ona čeka i ako ti čekaš, možda uleti netko brži i ti ostaneš sjediti „na klupi“. Kao onaj igrač koji strpljivo čeka da bude pozvan u igru. Činjenica jest:

Lako je završiti friend zoni, čak i ako je u pitanju žena kojoj se sviđaš. Ako je to žena koja je zgodna i zanimljiva, zašto ne bi bila privlačna i nekome drugome muškarcu? Velike su šanse da jest, zato ne čekaj da ti se poklopi bolje vrijeme, bolja prilika, bolje sutra.

Kako izaći iz friend zone? Naprosto joj reci da ti nju ne gledaš kao prijateljicu i učini to na koketan način. 

Evo primjera:

  • Jako si mi privlačna, i hvala na ponudi da ti budem prijatelj, ali ja te ne gledam kao prijatelj. Ja te gledam kao muškarac. I što ćemo sada? 😉

Zašto ovakav pristup ima efekta? Žene vole muškarce koji djeluju u muškoj energiji. Vole one odlučne koji znaju što žele i koji se ne boje to izreći na glas. Zato ne troši vrijeme na čekanje, nego djeluj.

Ako si sramežljiv, povučen, to uvijek možeš učiniti preko poruke. Najbolje je naravno uživo, ali sve je bolje od čekanja. U konačnici ako doznaš da ona ne želi ništa više od prijateljstva, barem nećeš nastaviti gubiti vrijeme na nekoga tko ne želi isto što i ti. Kao i Dobri Marko, i ti možeš biti sretan s nekom drugom ženom. Svijet je prepun žena koje bi odabrale baš tebe. Zašto čekati na onu jednu koja te ne želi?

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Ako ste propustili prethodnu kolumnu, možete je pročitati ovdje.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed