Je li vrijeme da svijet otkrije najstrože čuvanu tajnu da u svemiru ipak nismo sami?

Jeste li primijetili da je na TV kanalima sve više dokumentarnih serija vezanih uz svemir, izvanzemaljce, teorije zavjere o paralelnoj državi koja surađuje s nepoznatim civilizacijama iz dubokog univerzuma? Riječi ”UFO” ili ”NLO” su često pretraživane na tražilicama. Priznajem, i sam sâm ovisnik o znanstvenoj fantastici. Serije, dokumentarci, knjige, filmovi, Balkan UFO, Svet tajni, Misteria, moja su redovna zanimacija.

Često se uhvatim u tom maštanju o ”Prvom kontaktu” i bliskim susretima s izvanzemaljcima. Uostalom, nedavno napisah i SF roman ”Čovjek koji je palio zvijezde” kojeg sam zamislio kao film koji bih volio gledati. Ako roman nije zanimljiv tebi, kako će tek biti drugima? Uživao sam u pisanju i nemogućim situacijama koje su se nizale. Ili su moguće?

Meteorološki baloni i ostale bajke

Kako tehnologija napreduje sve više je snimki na YouTubeu koje svjedoče veliku prisutnost nepoznatih entiteta. Uz takav napredak neminovno idu i ”lažnjaci” proizvedeni u kućnoj radinosti ili pak oni, pa gotovo savršeni ”fake” stvoren nekim jakim programom za specijalne efekte. Svejedno, ”ljudima u crnom” je bitno sužen manipulativni prostor za obmanu i opovrgavanje senzacija vezanih uz NLO-e.

Neki baner

Neki izgovori da je riječ o meteorološkim nepogodama su bili toliko smiješni i naivni da u njih ni dijete ne bi vjerovalo.

Ufolozi, javnost, te mnogi znanstvenici nestrpljivo su čekali izvješće Pentagona o ”Tic-Tac” UFO-ima koji su sustavno ometali američku ratnu mornaricu te avijaciju ukazujući na svoju prisutnost. Mnogi ”insajderi” najavljivali su senzacionalne vijesti, no one su ostale tamo gdje su i bile još od ”Roswella” iz srpnja 1947.godine. Skrivene iza lažnih vijesti, protupropagande, obmana i ismijavanja.

Graysi i otmice

Medijski rat je otišao toliko daleko da polovica Amerikanaca vjeruje, a polovica ne u izvanzemaljski život. Frapantna je činjenica da sve više cure dokumenti o postojanju ”Graysa” iliti ”Sivaca”, o otmicama, sakaćenju stoke, nepredviđenim situacijama u nuklearnim elektranama, raketnim bazama, podmorju. Iz svega toga postavlja nam se bitno pitanje: Jesmo li uopće spremni na prvi kontakt i potvrdu o izvanzemaljskom životu?

Puno je ljudi koji sve vezano uz UFO smatraju pukom budalaštinom. K’o da je cijeli svemir stvoren samo za nas. Tu treba uračunati i ”stres faktor” kod religijskih dogmi i vjerskog fanatizma, pa i kaos i strah primitivaca koji se ne bi mogli nositi s novom postavkom naše pozicije na Zemlji. Iznenadna činjenica da i nismo tako superiorna vrsta utjerala bi mnogima strah u kosti ali i totalnu zbunjenost. Što sada? – mnogi bi se pitali.

Pripremaju nas za “veliko otkriće”

Brojni filmovi, emisije, pa i papinsko prihvaćanje teze o eventualnom postojanju izvanzemaljske inteligencije mnoge je dovelo na zaključak da se javnost priprema na neku takvu veliku vijest. Uz to, konferencija za medije američke vojske gdje se govori o novom rodu vojske – svemirskim postrojbama, još su intenzivirale taj osjećaj konačne istine. Filmovi od pedesetih naovamo su bili podijeljeni na one koje izvanzemaljce prikazuju kao bezosjećajne kolonizatore ili kao naše izbavitelje. U trenutku kad je, s ekološkog aspekta, svijetu krenulo nagore, pojava izvanzemaljaca dočekala bi se kao spasonosni trenutak.

Image by Comfreak from Pixabay

Alieni kao pozitivci ili negativci?

Mislim da su svi oni, koji logično razmišljaju, mnijenja da inteligentna civilizacija koja savija prostor vrijeme da bi proputovala milijarde godina razdaljine, ne može nikako biti destruktivna. I sam sâm romantik u pogledu njihova postojanja i svrhe dolaska. Ako su se uistinu pojavili u vrijeme pokusa s nuklearnim bombama i brojnim eksplozijama da bi nas zaštitili, onda nam ne preostaje ništa drugo nego ih dočekati raširenih ruku.

No, morat ćemo pričekati na Pentagon. Iako, brojni zviždači iz vojnih i političkih vrhova diljem svijeta svjedoče o kolaboraciji vojnih sila s izvanzemaljcima. Najavljuje se i ubrzani progres tehnologije vezane uz alternativnu energiju.

Je li uistinu pitanje trenutka kad ćemo saznati veliku istinu koja mnogima to više i nije? Do tada nam ostaju društvene mreže i entuzijasti koji se ne boje postaviti pravo pitanje na pravom mjestu.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed