Dean Pelić: „Nije fora ići u teretanu ako nam mozak nije nabildan čitanjem:“

Dean Pelić je poznati mladi pisac koji je dosad izdao knjige Njegova strana priče, Tebi i Sebi. U knjigama je opisao suštinu samopoštovanja, ljubavi prema sebi i otkrio koje su to osobine narcisa.

Na društvenim mrežama ga prati nekoliko stotina tisuća ljudi. Pisati je počeo još kao dijete i nije nikad odustajao. Slao je svoje radove na stotine različitih adresa i mnogo puta bio odbijen. To ga nije spriječilo da postane utjecajni youtuber, pisac, model i voditelj. Kaže da je tajna njegova uspjeha u tome što se ne voli ograničavati.

Život bez sputavanja

„Nemam pravila, ne volim pravila, ne znam se ponašati po pravilima. Samo živim. Točno onako kako hoću. Neke tekstove sam za svoju posljednju knjigu Sebi napisao probudivši se iz sna u dva, tri ujutro i to na mobitelu. Ujutro sam pokušavao odgonetnuti što sam točno mislio napisati. I slične priče. “ – govori Pelić.

Neki baner

Deanova životna filozofija je da je sve moguće i da kada dolaze ideje sva se vrata mogu otvoriti. U životu je prošao kako navodi ‘sve i svašta’ a ta iskustva su ga izgradila u snažnog muškarca koji zna kako ostvariti svoje ambicije.

Muškarac koji otvoreno priča o emocijama

Dean se ne uklapa u stereotipe macho muškaraca s Balkana. Upravo zbog toga je postao jedan od najpopularnijih influencera.

„Idem kontra svega što je nametnuto i idem onako kako hoću. Pišem iz iskustva, ne maskiram ništa. Kad u nešto ideš čisto i otvoreno, točno onako kako želiš, točno ono što jesi, onda tu nema greške.“ – ističe Dean

Već godinama ne prati medije, društvene trendove i živi po instinktu. Zahvaljujući poslovnim prilikama proputovao je mnogo i upoznao različite ljude. Kroz iskustva je naučio najteže životne lekcije. Smatra da je ljubav prema sebi najvažnija kao i spoznaja o vlastitim potencijalima i vrijednostima.

„Nije do tebe. Stvori svoj svijet. Možeš apsolutno sve, a ne moraš apsolutno ništa. Drži do sebe. Ovo je tvoja, priča… duguješ to Sebi. A ako se već zaljubljuješ u nekoga, zaljubi se u dušu, tijelo svatko može imati.“ – naglašava influencer.

Prava ljubav postoji

Unatoč lošim iskustvima, Pelić vjeruje da postoji prava ljubav uz međusobno poštovanje i odanost. Upozorava da je problem što su mladi preopterećeni trendovima. Da ih nije briga što se nalazi unutra. Upravo zbog zapostavljanja onog unutra dolazi do prekida.

„Danas ljudi ne vole ni sebe, a kako li će nekoga drugoga. Nema tu sreće. To znaju najbolje oni koji tako žive. Zato i jesu toliki toliko nesretni gdje god da se okreneš.“ primjećuje Dean. Stoga preporučuje mladim ljudima da rade na svim dijelovima sebe. Po njegovu mišljenju nije fora ići u teretanu ako nam mozak nije nabildan čitanjem.

„Možeš ti paziti što jedeš, koliko i kako vježbaš, piti tri litre vode dnevno, stavljati ne znam kakav make up i marke na sebe, ako ti je glava u banani… ništa od toga svega. Svaki posao počinje iznutra. A onda se to očituje na van.“ zaključio je karizmatični spisatelj.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed