Idemo Hrvatska! 4 milje izbornika računa na tebe

Ušli smo u osminu finala! Nogomet je ponovno ujedinio regionalne kockice u jedinstveni hrvatski ponos. Gledam neki dan navijačke pripreme pred tekmu. Kondicija se skuplja ispijanjem hladnih gemišta i piva, na roštilju dodatna pripeka, pjevaju se navijačke pjesme po okolnim kafićima i imaš osjećaj da si drito na tribini te da će upravo pred šank istrčati hrvatskih 11 i zdušno, unisono otpjevati hrvatsku himnu.

Brus! Repka je u Škotskoj, a na hrvatskom lageru je ostalo 4 milje potencijalnih selektora koji sastavljaju momčad za prolaz u osminu finala. Taktika se naveliko dijeli po društvenim mrežama, sastavlja se momčad, kalkulira s rezultatima, uzima u obzir faktor iznenađenja tipa ozljede ili crvenog kartona, sudačke pristranosti, zaštopanog WC-a u svlačionici.

Sve se uzima u obzir i nakon dubokog skeniranja utvrđuje se da Hrvatska ziher pobjeđuje! Naravno, u škvadri uvijek ima i jedan: ”Dečki, ne bu od toga niš’!” Njega se taj čas šalje po žlicu pive na drugi kraj grada s molbom da pogleda 3 epizode neke turske sapunice obraćajući pozornost na detalje mustre za heklanje na stolu neke od udovica što se epizodno pojavljuju u seriji. 

Neki baner

Negdje prije same tekme, 5-10 minuta, slijedi sakralni moment. Ovisno o vjeri i uvjerenju spontano se, u sebi, mole Očenaši, ritualno navlače čarape od zadnje pobjede repke, majica ima već zelenu plijesan po sebi – penicilinske kvalitete, i bira se u kojoj minuti će se pojest ćevap, a u kojoj otpit gutljaj pive. 

Neprepoznat trud Cro navijača

Iskreno, naši nogometaši nemaju pojma koliko truda navijači ulažu da bi oni uopće pobijedili. Iz obližnjih kafića čuje se stalni pritisak navijača na suca iz Argentine. Spominju se određene radnje vezane uz obnovu nataliteta te i direktne zoofilije. Prijeti se i ortopedskim zahvatima, pogrebnim ceremonijama te koprofagijom. Bitan element u svemu su i žene! Dakle, žena pred televizorom je ko i crna mačka na brodu. 

Vjerojatno ste čuli neke priče o tome kako je Turčin izbacio ženu kroz prozor jer mu je kvocala oko utakmica. Ne do im Bog da im donesu mobitel i stanu ispred ekrana s onim: ”Zove te mama i pita jel bi ju sutra odvezao pedikerki da joj sredi one kurje oči…” Tu je fajrunt taj čas. Slijedi derača, pa tiha misa, a na kraju i spavanje na kauču, njegovo. Joj, još ako koja uđe u sobu i repka nam primi gol, nju više ni blagoslovljena voda ni egzorcista ne mogu spasiti. 

Idemo Hrvatska! 4 milje izbornika računa na tebe
Foto: UEFA

Nogometno ludilo se zahuktalo. S nestrpljenjem se čekaju sljedeći protivnici. Na društvenim mrežama taggira se Dalića ne bi li konačno shvatio tko bi trebao zaigrati i na kojoj poziciji. Selektoromanija ide dalje. No, u osmini finala bitan faktor odigrat će broj ćevapa u 75. minuti, taman kad smo u napadu. Idemo, Hrvatska! 

Neki baner