Godzilla vs. Kong – ruši rekorde na blagajnama!

Iako smo u jeku pandemije i već jakooo dugo, nije se dogodilo da bi se nekom filmu ‘omaklo’ pa da počne zarađivati basnosnovne svote, novom blockbusteru ipak je pošlo za rukom, nogom, šapom, kandžama?

No, kako bilo, ima već nekoliko dana da se film prikazuje i da nadmašuje sva očekivanja. U jeku trećeg vala koji je pomeo planetu i strogog lockdowna koji, bojimo se i ne služi svrsi, nešto je uspjelo ljude ponijeti i zabaviti, a to je novi rušilački spektakl.

U kinima diljem planete zaradio je do sad oko 290 milijuna dolara a od toga 120 milijuna samo za premijernog vikenda, što zapravo ni ne začuđuje s obzirom da se prikazuje na više lokacija, usprkos pandemiji.

Neki baner

Na drugom mjestu trenutno je Wonder Woman (1984.) koji je uspješno razočarao i najveće fanove i zaljubljenike u moćnu Amazonku i DCijeve inače epske spektakle. Zarada filma je zapravo neznatna i trenutno se vrti oko 17 milijuna dolara, dok na trećem mjestu čame tužni Tom & Jerry s 14 milijuna dolara zarade.

Godzilla vs. Kong uspješno drži i rekord zarade u jednom danu od skoro 10 milijuna dolara.

S obzirom da se ova epska čudovišta rokaju na nekoliko svjetskih lokacija, od kojih dobar dio spada i na Hong Kong, nije čudo što su kinezi pohrlili u kina da bi pogledali taj mitski okršaj. Zarada u Kini trenutno iznosi mrvu preko 137 milijuna.

Kakav ga trend dalje čeka, saznat ćemo uskoro, a mnogo ovisi i o gledanosti koja će uslijediti na online platformama.

M. Krasnik / Foto: Promo

Neki baner