Crumble sa šljivama
Sastojci:
Za nadjev:
- 1 kg zrelih šljiva bez koštica
- 50 g šećera
- 2 zvjezdasta anisa
- 1 naranča
Za posip:
- 200 g zobenih pahuljica
- 2 žlice meda
- 2 žličice ulja
- ½ žličice cimeta
- Prstohvat soli
Foto: Canva
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte sve sastojke za posip, pa ga rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje.
- Pecite 20 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
- Barem jednom promiješajte ili protresite kako ne bi izgorio.
- Za to vrijeme u dubokoj tavi pomiješajte polovice šljiva, šećer, anis te narančin sok i koricu.
- Kuhajte 10 minuta dok šljive ne omekšaju.
- Podlijte šljive u posljedice, pospite pripremljenim posipom i poslužite dok je toplo.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.