Crumble sa šljivama 

Donosim vam recept za sezonski crumble sa šljivama koji će odlično pasati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili tučeno slatko vrhnje. U slast!

Crumble sa šljivama 

Sastojci:

Za nadjev:

  •  1 kg zrelih šljiva bez koštica 
  •  50 g šećera
  •  2 zvjezdasta anisa 
  •  1 naranča 

Za posip:

  •  200 g zobenih pahuljica 
  •  2 žlice meda
  •  2 žličice ulja
  •  ½ žličice cimeta
  •  Prstohvat soli 
Crumble sa šljivama 

Foto: Canva

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 
  1. Pomiješajte sve sastojke za posip, pa ga rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje. 
  1. Pecite 20 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. 
  1. Barem jednom promiješajte ili protresite kako ne bi izgorio. 
  1. Za to vrijeme u dubokoj tavi pomiješajte polovice šljiva, šećer, anis te narančin sok i koricu. 
  1. Kuhajte 10 minuta dok šljive ne omekšaju.
  1. Podlijte šljive u posljedice, pospite pripremljenim posipom i poslužite dok je toplo.
Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.