Topla juha od bundeve
Sastojci:
- 1 bundeva narezana na kockice
- 1 mrkva narezana na kolutove
- 1 krumpir narezan na kockice
- 1 nasjeckani crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- Pola čajne žličice mljevenog đumbira
- Pola čajne žličice cimeta
- Sol i papar
- 1 jušna žlica peršina
Foto: Canva
Priprema:
- Na zagrijanom maslinovom ulju dinstaje luk i češnjak.
- Dodajte mrkvu, bundevu i krumpir i dinstajte nekoliko minuta.
- Dodajte povrtni temeljac i začine.
- Kada zavrije ostavite oko 20 minuta da se kuha.
- Štapnim mikserom ili blenderom usitnite komadiće.
- Ulijte juhu u zdjelice i posipajte peršinom.
- Poslužite uz krišku kukuruznog kruha.
Ako ste bak ljubitelj laganiji juha, donosimo vam i zanimljiv recept za krem juhu od celera i dunje.
U slast
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.