Donosimo recept za laganu, ukusnu tortu koja se priprema brzo i bez pečenja!
Sastojci:
Za koru:
- 200 g keksa
- 15 g u prahu
- 50 g otopljenog maslaca
Za kremu:
- 1 litra mlijeka
- 3 vrećice karamel pudinga
- 5 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Za preljev:
- 200 g čokolade
- 70 ml toplog mlijeka
- kakao u prahu
Priprema:
Biskvit stavite u vrećicu ili pokrijte krpom, pa izmrvite strojem za mljevenje mesa. Dodajte ga samljetog u prah i promiješajte. Ulijte otopljeni maslac i sve lijepo sjedinite da dobijete rahlu smjesu. U kalupu promjera 20 cm obloženom papirom za pečenje napravite koru. Možete ga staviti u hladnjak na 10-ak minuta da se stegne. U mlijeko ulijte puding, a po želji dodajte žlicu ekstrakta vanilije.
Dodajte kukuruzni škrob, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kad se malo ohladi izliti u kalup. Kad se ohladi, stavite u hladnjak na 2 sata da se potpuno stegne. Otopite čokoladu s mlijekom da bude gusta, ali potpuno tečna. Preliti preko kolača. Ostaviti još sat vremena u hladnjaku da se stegne. Po želji prije posluživanja pospite kakaom u prahu.
Foto: Screenshot YouTube