Brza torta koja se priprema za 15 minuta

Donosimo recept za laganu, ukusnu tortu koja se priprema brzo i bez pečenja!

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g keksa
  • 15 g u prahu
  • 50 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 1 litra mlijeka
  • 3 vrećice karamel pudinga
  • 5 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Neki baner

Za preljev:

  • 200 g čokolade
  • 70 ml toplog mlijeka
  • kakao u prahu

Priprema:

Biskvit stavite u vrećicu ili pokrijte krpom, pa izmrvite strojem za mljevenje mesa. Dodajte ga samljetog u prah i promiješajte. Ulijte otopljeni maslac i sve lijepo sjedinite da dobijete rahlu smjesu. U kalupu promjera 20 cm obloženom papirom za pečenje napravite koru. Možete ga staviti u hladnjak na 10-ak minuta da se stegne. U mlijeko ulijte puding, a po želji dodajte žlicu ekstrakta vanilije.

Dodajte kukuruzni škrob, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kad se malo ohladi izliti u kalup. Kad se ohladi, stavite u hladnjak na 2 sata da se potpuno stegne. Otopite čokoladu s mlijekom da bude gusta, ali potpuno tečna. Preliti preko kolača. Ostaviti još sat vremena u hladnjaku da se stegne. Po želji prije posluživanja pospite kakaom u prahu.

Foto: Screenshot YouTube

Neki baner