Lisnato tijesto idealno je za punjenje raznim nadjevima i oblikovanje u razne oblike prigodne za blagdanske dane. Razveselite svoje najmilije originalnim zalogajima u obliku zečića, sigurno ćete dobiti lijepe riječi hvale za ekstra trud.
Zečići punjeni raguom od junetine
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g lisnatog tijesta
- 200 g gaude
- 200 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 100 ml kiselog vrhnja
- 50 ml biljnog ulja
- 1 žumanjak
- 50 g sezama
- Sol i papar

Photo by ShotPot
Priprema:
U tavi na biljnom ulju prepecite sitno nasjeckani luk, ili mladi luk, kako više volite.
Dodajte mljeveno meso i pustite da se krčka dok sva voda ne ispari i meso se počne pržiti.
Maknite s vatre te posolite i popaprite po ukusu.
Iz kartona izrežite oblike zečiće.
Lisnato tijesto razvaljajte i kalupima od kartona označite oblike.
Tada ih izrežite nožićem.
Napunite zečiće mljevenim mesom i stavite na njega sir.
Drugom stranom zatvorite zečića, pritisnite sa svih strana da nadjev ne iscuri i premažite žumanjkom.
Pospite zečiće sezamom i ukrasite po želji.
Stavite ih peći na 180 stupnjeva oko 15 – 18 minuta.
Kad su gotovi izvadite ih i poslužite kad se malo ohlade.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.