Varivo od tikvica
Sastojci:
- 800 g nasjeckanih rajčica
- 700 g tikvica
- 500 g krumpira
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 luk
- 3 – 4 češnja češnjaka
- Sol i papar po želji
- Biljno ulje po želji
- Peršin za posluživanje
Priprema:
Zagrijte malo ulja u loncu, pa na njemu propirjajte nasjeckani luk, papriku i mrkvu.
Pirjajte povrće nekoliko minuta dok ne omekša.
Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko pola minute.
Podlijte lonac s povrtnim temeljcem.
Dodajte oguljene i narezane krumpire i sve dobro promiješajte.
Foto: Canva
Kuhajte sve zajedno oko 10 do 15 minuta dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
Pred kraj kuhanja dodajte nasjeckane tikvice i kuhajte još koju minutu.
Začinite varivo sa soli i paprom i poslužite s peršinom.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.