Kremasta tjestenina s tikvicama

Tikvice su sjajan dodatak laganih ljetnih jela s tjesteninom i sirom. Donosim vam recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se priprema u jednom loncu što znatno smanjuje vrijeme pripreme i količinu upotrjebljenoga suđa.

Kremasta tjestenina s tikvicama

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • tjestenina po ukusu
  • 1 povrtna kocka
  • sirni namaz koji preferirate
  • sol i papar
  • ostali začini po želji
  • parmezan

Priprema:

Operite tikvice i naribajte ih na sitno.

U veću tavu ili lonac stavite malo ulja, pa na njemu prepirjajte naribane tikvice.

Neki baner

Posolite i popaprite po želji.

Pirjajte dok tikvice ne omekšaju i ne dobiju laganu zlatno – smeđu boju.

Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.

U isti lonac ili tavu ulijte vodu i sušenu tjesteninu te povrtnu kocku.

Poklopite lonac ili tavu i termički obrađujte sve zajedno oko 10 do 13 minuta dok tjestenina ne bude skuhana al dente.

Pri kraju kuhanja dodajte sirni namaz, ispirjajte tikvice i svježe iscijeđeni sok limuna.

Sve dobro promiješajte.

Kremasta tjestenina s tikvicama

Foto: Canva

Dodatno posolite i popaprite.

Ako vam je tjestenina popila svu tekućinu možete dodati i malo mlijeka.

Poslužite toplo s naribanim parmezanom.

Neki baner