Tikvice su sjajan dodatak laganih ljetnih jela s tjesteninom i sirom. Donosim vam recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se priprema u jednom loncu što znatno smanjuje vrijeme pripreme i količinu upotrjebljenoga suđa.
Kremasta tjestenina s tikvicama
Sastojci:
- 2 tikvice
- tjestenina po ukusu
- 1 povrtna kocka
- sirni namaz koji preferirate
- sol i papar
- ostali začini po želji
- parmezan
Priprema:
Operite tikvice i naribajte ih na sitno.
U veću tavu ili lonac stavite malo ulja, pa na njemu prepirjajte naribane tikvice.
Posolite i popaprite po želji.
Pirjajte dok tikvice ne omekšaju i ne dobiju laganu zlatno – smeđu boju.
Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.
U isti lonac ili tavu ulijte vodu i sušenu tjesteninu te povrtnu kocku.
Poklopite lonac ili tavu i termički obrađujte sve zajedno oko 10 do 13 minuta dok tjestenina ne bude skuhana al dente.
Pri kraju kuhanja dodajte sirni namaz, ispirjajte tikvice i svježe iscijeđeni sok limuna.
Sve dobro promiješajte.

Foto: Canva
Dodatno posolite i popaprite.
Ako vam je tjestenina popila svu tekućinu možete dodati i malo mlijeka.
Poslužite toplo s naribanim parmezanom.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.