Tatarski biftek

Ako volite biftek, a niste ga pripremali na tatarski pravo je vrijeme da se to promijeni. Za samo 30 minuta pripreme imat ćete kraljevsko jelo. Dobar tek!

Tatrski biftek – recept:

Sastojci:

  • 800 g bifteka
  • 4 žumanjka
  • 4 žličice senfa
  • 4 žličice kapara
  • 4 žličice Tabasco umaka
  • 4 žličice Worcestershire umaka
  • 4 žličice slatke paprika
  • 8 žličica limunova soka
  • 4 češnja češnjaka
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 1 ljubičasti luk
  • 8 fileta inćuna
  • 80 g ljutog kečapa
  • 100 – 150 ml konjaka
  • Nekoliko kapi ulja
  • Sol i papar

Priprema:

Za pripremu ovog jela važno je das u svi sastojci ručno usitnjeni.

Odrezak očistite od masnoće I jako sitno nasjeckajte.

Neki baner

Trebalo bi izgledati kao da ste ga samljeli.

Istucite žumanjke, pa dodajte senf, limunov sok, sol I papar.

Dodajte nekoliko kapi ulja, zatim nasjeckani češnjak, vrlo sitno nasjeckane krastavce I inćune te ljubičasti luk I kapare.

Pospite paprikom.

Dobro promiješajte, pa dodajte kečap, Tabasco I Worcestershire umak.

U dobiveni umak dodajte polovicu nasjeckanog odreska, po potrebi posolite I dobro promiješajte, ali vilicom.

Njime zgnječite meso jer će se sastojci tako bolje sjediniti, pa dodajte preostalo meso.

tatarski biftek

Photo by Alexandra Tran

Ponovno sjedinite vilicom.

Na kraju ulijte konjak koji daje poseban okus I promiješajte.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed