Tatrski biftek – recept:
Sastojci:
- 800 g bifteka
- 4 žumanjka
- 4 žličice senfa
- 4 žličice kapara
- 4 žličice Tabasco umaka
- 4 žličice Worcestershire umaka
- 4 žličice slatke paprika
- 8 žličica limunova soka
- 4 češnja češnjaka
- 120 g kiselih krastavaca
- 1 ljubičasti luk
- 8 fileta inćuna
- 80 g ljutog kečapa
- 100 – 150 ml konjaka
- Nekoliko kapi ulja
- Sol i papar
Priprema:
Za pripremu ovog jela važno je das u svi sastojci ručno usitnjeni.
Odrezak očistite od masnoće I jako sitno nasjeckajte.
Trebalo bi izgledati kao da ste ga samljeli.
Istucite žumanjke, pa dodajte senf, limunov sok, sol I papar.
Dodajte nekoliko kapi ulja, zatim nasjeckani češnjak, vrlo sitno nasjeckane krastavce I inćune te ljubičasti luk I kapare.
Pospite paprikom.
Dobro promiješajte, pa dodajte kečap, Tabasco I Worcestershire umak.
U dobiveni umak dodajte polovicu nasjeckanog odreska, po potrebi posolite I dobro promiješajte, ali vilicom.
Njime zgnječite meso jer će se sastojci tako bolje sjediniti, pa dodajte preostalo meso.
Photo by Alexandra Tran
Ponovno sjedinite vilicom.
Na kraju ulijte konjak koji daje poseban okus I promiješajte.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.