Slatki kruh od tikvica
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 125 ml javorova sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml ulja
- 60 ml mlijeka
- 190 g brašna
- 5 g sode bikarbone
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na na 180 stupnjeva.
Tikvice operite i naribajte te ih malo posolite da puste vodu.
Ocijedite ih i stavite u zdjelu.
Dodajte jaje, javorov sirup, ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko te pjenjačom sve dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno sa sodom i soli.
Foto: Canva
Potom suhe sastojke postupno dodajte u smjesu od tikvica te miješajte dok ne postane kompaktna smjesa.
Izlijte u kalup za roladu ili kruh obložen papirom za pečenje, a za dekoraciju na vrh stavite dvije trakice tikvica.
Pecite oko 50 minuta, a pri kraju čačkalicom isprobajte je li gotovo.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.