Punjena teleća rolada

Ako volite teletinu, a još k tome punjenu onda je ovaj recept idealan za vas. Za samo 70 minuta dobit ćete ukusan obrok gdje će se sigurno tražiti komad više. Bit će to punjena teleća rolada, zaista za prste polizati. Dobar tek!

Punjena teleća rolada

Sastojci:

  • 1,5 kg telećeg bifteka
  • 200 g poriluka
  • 60 g ementalera
  • 12 listića svježe kadulje
  • 12 tankih šnita Schwarzwald šunke
  • 100 g mascarponea
  • 100 g maslaca
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica zelenog papra iz salamure
  • 1 dl bijelog vina
  • Sol i papar
  • 1 kg sitnih krumpira
  • Slatka mljevena paprika
  • Češnjak u prahu

Priprema:

Odstranite žile i suvišnu masnoću s mesa, pa istucite preko folije, malo posolite i popaprite.

Na meso složite listiće kadulje, a zatim šunku.

Neki baner

Poriluk očistite, narežite i pirjajte na maslacu.

Kad omekša maknite s vatre, pa umiješajte naribani ementaler i mascarpone.

Smjesom premažite meso.

Pomoću folije napravite roladu, a krajeve učvrstite čačkalicom.

Na vrućem maslacu zapecite sa svih strana, a zatim pecite pokriveno u pećnici 50 do 60 minuta.

Punjena teleća rolada

Foto: Canva Pro

Na masnoću od pečenja dodajte vino i pustite da ispari, dodajte zeleni papar i vrhnje za kuhanje.

Za prilog skuhajte krumpire, ogulite ih, marinirajte sa začinima i zapecite na maslacu.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed