Ako volite teletinu, a još k tome punjenu onda je ovaj recept idealan za vas. Za samo 70 minuta dobit ćete ukusan obrok gdje će se sigurno tražiti komad više. Bit će to punjena teleća rolada, zaista za prste polizati. Dobar tek!
Punjena teleća rolada
Sastojci:
- 1,5 kg telećeg bifteka
- 200 g poriluka
- 60 g ementalera
- 12 listića svježe kadulje
- 12 tankih šnita Schwarzwald šunke
- 100 g mascarponea
- 100 g maslaca
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 1 žlica zelenog papra iz salamure
- 1 dl bijelog vina
- Sol i papar
- 1 kg sitnih krumpira
- Slatka mljevena paprika
- Češnjak u prahu
Priprema:
Odstranite žile i suvišnu masnoću s mesa, pa istucite preko folije, malo posolite i popaprite.
Na meso složite listiće kadulje, a zatim šunku.
Poriluk očistite, narežite i pirjajte na maslacu.
Kad omekša maknite s vatre, pa umiješajte naribani ementaler i mascarpone.
Smjesom premažite meso.
Pomoću folije napravite roladu, a krajeve učvrstite čačkalicom.
Na vrućem maslacu zapecite sa svih strana, a zatim pecite pokriveno u pećnici 50 do 60 minuta.

Foto: Canva Pro
Na masnoću od pečenja dodajte vino i pustite da ispari, dodajte zeleni papar i vrhnje za kuhanje.
Za prilog skuhajte krumpire, ogulite ih, marinirajte sa začinima i zapecite na maslacu.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.