Pirjani kupus
Sastojci:
- 1 glavica svježeg kupusa od oko 1 kg
- 1 žlica ulja
- 1 žlica maslaca
- ½ žlice jabučnog octa
- prstohvat soli i papra
- malo timijana po želji
Priprema:
- Prepolovite glavicu kupusa, odstranite korijen, a ostatak narežite na tanke trake.
- U velikom loncu zagrijte ulje i maslac, pa dodajte svježe narezan kupus.
- Sve dobro posolite i popaprite i pustite da se pirja 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
- Pirjani kupus uklonite s vatre i u njega umiješajte jabučni ocat, a po želji možete ga začiniti i s malo timijana.
Foto: Canva
Savjet plus: Na luku možete propirjati i malo slanine ili omiljene kobasice narezane na kolutiće. Također to može biti i sušeno meso. Tako će obrok biti kompletniji i obogačen proteinima.
No, uz ovako pirjani kupus, možete skuhati i omiljenu tjesteninu, npr. mašnice ili široke rezance i dobit ćete popularno jelo “Krpice sa zeljem”.
Što god odabrali, želimo vam dobar tek!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.