Pirjani kupus 

Kupus je kralj zimeali volimo ga u svako doba. Ovo zeljasto povrće obiluje vitaminom C i mnogim drugim važnim nutrijentima koji snaže imunitet. U Hrvatskoj se jede najčešće sirov na salatu, kuhan u varivima ili kiseljen te poslužen s kobasicama i grahom.

Pirjani kupus 

Sastojci:

  • 1 glavica svježeg kupusa od oko 1 kg
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica maslaca
  • ½ žlice jabučnog octa
  • prstohvat soli i papra
  • malo timijana po želji

Priprema:

  1. Prepolovite glavicu kupusa, odstranite korijen, a ostatak narežite na tanke trake.
  1. U velikom loncu zagrijte ulje i maslac, pa dodajte svježe narezan kupus.
  1. Sve dobro posolite i popaprite i pustite da se pirja 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
  1. Pirjani kupus uklonite s vatre i u njega umiješajte jabučni ocat, a po želji možete ga začiniti i s malo timijana.
Pirjani kupus 

Foto: Canva

Savjet plus: Na luku možete propirjati i malo slanine ili omiljene kobasice narezane na kolutiće. Također to može biti i sušeno meso. Tako će obrok biti kompletniji i obogačen proteinima.

Neki baner

No, uz ovako pirjani kupus, možete skuhati i omiljenu tjesteninu, npr. mašnice ili široke rezance i dobit ćete popularno jelo “Krpice sa zeljem”.

Što god odabrali, želimo vam dobar tek!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed