Pileći zabatci u slatko-slanom umaku sa senfom ukusna su i sočna nagrada za vrlo malo truda. Ukupno vam za pripremu treba 10-ak minuta, a zabatci će se peći koju minutu dulje od pola sata. Dobar tek!
Pileći zabatci u slatko – slanom umaku sa senfom
Sastojci:
- 120 ml javorovog sirupa
- 60 g Dijon senfa
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 čajne žličice soja-umaka ili tamarija
- 1 čajna žličica soli
- 1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
- 8 pilećih zabataka, s kostima i kožom
- 3 grančice svježeg ružmarina

Foto: Canva
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- U limu za pečenje dimenzija 23×33 centimetra pomiješajte javorov sirup, senf, jabučni ocat, soja-umak, soli i papar.
- Kuhinjskim ručnikom osušite 8 pilećih bataka s kostima i kožom i odrežite višak kože i masnoće.
- Svaki zabatak nekoliko puta okrenite u limu da ga umak sasvim obloži pa ravnomjerno složite sve zabatke u lim kožom prema gore.
- Prepolovite grančice ružmarina i pobacajte ih po mesu i limu.
- Pecite dok piletina ne dobije boju i ne bude gotova, oko 30 do 40 minuta.
- Poslužite toplo.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.