Pileći zabtaci u slatko – slanom umaku sa senfom 

Pileći zabatci u slatko-slanom umaku sa senfom ukusna su i sočna nagrada za vrlo malo truda. Ukupno vam za pripremu treba 10-ak minuta, a zabatci će se peći koju minutu dulje od pola sata. Dobar tek!

Pileći zabatci u slatko – slanom umaku sa senfom 

Sastojci:

  • 120 ml javorovog sirupa
  • 60 g Dijon senfa
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 čajne žličice soja-umaka ili tamarija
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 8 pilećih zabataka, s kostima i kožom
  • 3 grančice svježeg ružmarina
Pileći zabaci

Foto: Canva

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  1. U limu za pečenje dimenzija 23×33 centimetra pomiješajte javorov sirup, senf, jabučni ocat, soja-umak, soli i papar.
  1. Kuhinjskim ručnikom osušite 8 pilećih bataka s kostima i kožom i odrežite višak kože i masnoće.
  1. Svaki zabatak nekoliko puta okrenite u limu da ga umak sasvim obloži pa ravnomjerno složite sve zabatke u lim kožom prema gore.
  1.  Prepolovite grančice ružmarina i pobacajte ih po mesu i limu.
  1. Pecite dok piletina ne dobije boju i ne bude gotova, oko 30 do 40 minuta.
  1. Poslužite toplo.
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed