Pečeni mladi krumpir s pestom od kelja
Sastojci:
- 1,2 kg mladog krumpira
- Ulje za pečenje
- Sol
Pesto od kelja i bučinih sjemenki:
- 300 g kelja
- 2 češnja češnjaka
- 130 g bučinih sjemenki
- 1 šaka nasjeckanih listova korijandra
- 1 – 2 zelenih čili papričica
- 180 ml maslinova ulja
- 2 žlice limunova soka
- Sol i papar
Foto: Canva
Priprema:
- Mladi krumpir dobro operite i neguljen narežite na komade.
- Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva.
- Krumpir koji ste raširili lim u jednom sloju i prelili uljem oko 45 minuta.
- Preokrenite krumpir nakon pola sata pečenja.
- Dok se krumpiri peku pripremite pesto.
- Kelj, češnjak, bučine sjemenke, korijandar i očišćeni čili stavite u blender.
- Dok blendajte pomalo ulijevajte maslinovo ulje.
- Na kraju ulijte limunov sok, isprobajte i začinite.
- Pečene krumpire posolite i poslužite uz zdjelu zelene salate i pesto.
- Pesto možete preliti preko pečenih krumpira ili komade krumpira umakati u pesto poslužen u zdjelicama.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.