Pečeni mladi krumpir s pestom od kelja 

Ovo jelo je odličan prilog, ali i samostalno jelo koje možete poslužiti uz zdjelu salate, ali ujedno i ideja za zalogajčiće u dobrom društvu. 

Pečeni mladi krumpir s pestom od kelja 

Sastojci:

  •  1,2 kg mladog krumpira 
  •  Ulje za pečenje 
  •  Sol

Pesto od kelja i bučinih sjemenki:

  •  300 g kelja
  •  2 češnja češnjaka 
  •  130 g bučinih sjemenki 
  •  1 šaka nasjeckanih listova korijandra 
  •  1 – 2 zelenih čili papričica 
  •  180 ml maslinova ulja 
  •  2 žlice limunova soka 
  •  Sol i papar 
Pečeni mladi krumpir s pestom od kelja 

Foto: Canva

Priprema:

  1. Mladi krumpir dobro operite i neguljen narežite na komade.
  1. Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. 
  1. Krumpir koji ste raširili lim u jednom sloju i prelili uljem oko 45 minuta.
  1. Preokrenite krumpir nakon pola sata pečenja. 
  1. Dok se krumpiri peku pripremite pesto. 
  1. Kelj, češnjak, bučine sjemenke, korijandar i očišćeni čili stavite u blender. 
  1. Dok blendajte pomalo ulijevajte maslinovo ulje. 
Pečeni mladi krumpir s pestom od kelja 
  1. Na kraju ulijte limunov sok, isprobajte i začinite.
  1. Pečene krumpire posolite i poslužite uz zdjelu zelene salate i pesto. 
  1. Pesto možete preliti preko pečenih krumpira ili komade krumpira umakati u pesto poslužen u zdjelicama.
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed