Peposo – toskanski gulaš s kremastom palentom
Sastojci:
- 1 kg junetine
- 1 boca crnog vina
- 6 cijelih režnjeva češnjaka
- 1 žlica papra
- 1 žličica soli
- 1 žlica maslinova ulja
Priprema:
Meso narežite na kocke, a češnjak ogulite.
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, popržite meso sa svih strana minutu – dvije u nekoliko serija.
Foto: Canva
U lonac s mesom dodajte vino, češnjak, sol i papar.
Poklopite i pirjajte na srednje jakoj vatri sat i pol.
Zatim otklopite lonac i nastavite pirjati uz povremeno miješanje još sat i pol dok se tekućina ne reducira.
Meso bi trebalo biti mekano, ali ne smije se potpuno raspasti.
Poslužite s kremastom palentom i hrskavim kruhom. No, ako niste ljubitelj palente možete ga poslužiti uz mrkvu i kuhani krumpir, koje možete prokuhati zajedno s mesom za bogatiji okus. Mi smo odabrali ovaj put takvu varijaciju.
Dobar tek!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.