Nekoliko savjeta kako izabrati unikatan sat koji će vas najbolje prezentirati

Dobar sat je investicija, složili biste se zar ne? Definira vaš stil, govori tko ste prije no što se vi uspijete predstaviti i često je prvo što čovjek na vama primijeti kad mu pružite ruku na početku sastanka. Žene mjerkaju imate li stila, muškarci jeste li u istom rangu. Da, sat je ponekad definicija vas bili vi toga svjesni ili ne.

Stoga , nije svejedno kakva vas urica predstavlja. Vi ste priča, stoga i sat koji nosite treba imati svoju priču. Možda o tome kako ste za njega dugo štedjeli ili kako je to bio dar vaše djevojke za prvu godišnjicu veze ili kako ste zapravo mislili da je vrijeme ručnih satova prošlo, jer smo sada u eri pametnih telefona, ali ste se onda šećući gradom i prolazeći mimo izloga zaljubili u novi Jacques Lemans?

unikatan sat

Možda ste ljubitelj vintage looka ili novog, modernog dizajna? No, koja god bila vaša priča treba biti autentična, a takav treba biti i vaš sat.

Neki baner

Postoje stvari na koje valja obratiti pažnju. Prije svega to je dojam, nakon toga brojčanik, brend, ali i da li postoji ovlašteni servis? Stoga narudžba s eBaya ne predstavlja baš mudru ideju, osobito ako želite sat koji će trajati godinama, možda i desetljećima.

Zašto brojčanik? Stoga što svi urari i kolekcionari tvrde da je brojčanik 99% vrijednosti sata. Zaobiđite oštećene brojčanike i satove s buvljaka za koje preprodavači tvrde da je sve sređeno jer je brojčanik zamijenjen. Vi ne želite rabljenu robu, ne u vremenu kada si zaista možemo priuštiti kvalitetne, luksuzne brendove s original dokumentima i lako dostupnim ovlaštenim servisima. Osim ako niste kolekcionar, no u tom slučaju jako ćete dobro znati prepoznati pravi antikvitet.

unikatan sat

Baš kao kad birate novog limenog ljubimca, tako je i sa satom. Vi sebi birate dugogodišnjeg druga, stoga investirajte svoj novac mudro.

Dojam? Što to znači? To znači da birate sat koji definira vaš ukus ali i šalje poruku tko ste. I to nije samo boja i brend koji ćete odabrati, to je izjava s kojom se trebate dobro osjećati. Jer osjećaj je najvažniji. Kao ona prva vožnja s vašim novim autom, tako je sa satom, ali svakog jutra kad ga stavite na ruku. Takav je i feeling prvog izlaska sa ženom koja vam se dugo sviđa i dugo vas je odbijala. Sve je taj ultimativni osjećaj. Nepobjedivosti uz miks oduševljenja. Kad bacite pogled na ruku mora vam dati dodatni boost samopouzdanja.

Zatim odlučite jeste li više klasična ili sportska elegancija? Koliko čete i gdje nositi sat? U kojim prigodama? Svakodnevno ili samo za fensi izlaske? Poslovna okupljanja? Da, mnogo je pitanja ali vi trebate odlučiti što vam treba, ne samo što želite i što vam se sviđa.

Po tome ćete lakše definirati što tražite. Jeste li poslovnjak koji ne izlazi iz odijela ili ste casual tip koji manevrira između sportskog looka i urban street stila? Možda se čini kako nema razlike ali itekako ima.

Kad definirate stil, razmislite o boji, koju najviše volite i koju najviše nosite? Možda čete poželjeti crveni kožni remen na svom ručnom satu, ali razmislite što će o tome misliti vaši poslovni suradnici? Znamo da se danas njeguje ideja kako trebamo misliti samo na svoje želje i aspiracije, ali u poslovnom svijetu pravila su ipak malo drugačija, osobito za muškarce, i prvi dojam je često 50% dogovorenog posla. Stoga ako ste pravnik ili CEO vlastite tvrtke, imajte na umu da predstavljate i brend ne samo svoju osobu.

S brendom poput Jacques Lemans ne možete pogriješiti.  Klasična, mogli bismo reći bezvremenska elegancija, učinila je ove satove pojmom i svijetom za sebe.

Tu i je i sve popularniji i traženiji Versus Versace . Već sama njihova imena nagovještaju stil, vrijednost, luksuz ali i tradiciju.

Oba brenda nude široku paletu od sportske elegancije do poslovne, raznolikost jarkih ali i neutralnih boja, prepoznatljiv dizajn ali i kvalitetu izrade od nehrđajućeg čelika, kakvu imaju samo luksuzni brendovi. I to je nešto na što valja obratiti pažnju prilikom kupnje, jer ne želite sat kojem je samo poklopac od nehrđajućeg čelika i koji će zbog znoja i vanjskih utjecaja brzo propadati. Podsjećamo sat je investicija, stoga birajte mudro.

Oba brenda cjenovno su i više nego prihvatljiva, osobito zbog imena koja nose.

Sa satovima, baš kao i limenim ljubimcima postoji i onaj faktor nepredvidivosti u kom nikad ne znate kad će neki sat postati unikatan i zapravo mu cijena otići nebu pod oblake. Znam da mislite da je to malo teže s današnjom serijskom proizvodnjom, ali mnogo je faktora na koje se ne može utjecati i to često čini razliku.

unikatan sat

Nikad se ne zna zaključit ćemo i to daje onaj dodatni osjećaj uzbuđenja, zar ne?

*Powered by Cordis d.o.o. ovlašteni distributer za Republiku Hrvatsku renomiranih svjetskih brandova satova: Jacques Lemans, Versus Versace , Daniel Klein, Bigotti, Lee Cooper, Roccobarocco, te modni nakit 2Jewels i Mabina. Novosti vezane uz njihove brendove možete pratiti putem Facebooka i Instagrama.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed