#MisterChef: Klasični američki ‘Mac & Cheese’

Donosimo vam klasično američko jelo na klasični američki način koji vrlo jednostavno možete spremiti kod kuće!

Sastojci:

  • 500 gr. makarona ili “pužića”
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 2,5 dcl. mlijeka
  • 2,5 dcl. vrhnje za kuhanje
  • 2-3 čaše naribanog sira ( u originalu ide Chedar, ako nemate onda neki topljivi sir po vašem izboru, trapist ili gauda)
  • sol, papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u vreloj vodi koju ste ranije posolili i u nju dodali nekoliko kapi ulja, kako se tjestenina ne bi slijepila.

Rastopite maslac te mu dodajte brašno i propržite dok ne zamiriše. Dovoljno je svega par minuta. U dobivenu smjesu dodajte mlijeko i vrhnje, kuhajte kratko sa stalnim miješanjem da se malo ukuha. Dovoljno je također par minuta. Zatim smjesi dodajte naribani sir, miješajte dok se ne rastopi i zgusne, dodajte sol i papar, promiješajte i tad u smjesu ubacite tjesteninu, Sve dobro ali lagano izmiješajte da se dobro sljube umak i tjestenina, te poslužite toplo.

#MisterChef: Mac & Cheese
Photo by Hermes Rivera on Unsplash
Neki baner

Po želji možete posipati parmezanom da dodate malo talijanskog štiha ili ukrasite bosiljkom.

Dobar tek!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed