Luksuz na vodi

Zavirite u luksuzni svijet flote Frauscher kojoj nije odolio ni najpoznatiji agent James Bond te se njihovim gliserom provozao u jednom od nastavaka kultnog filma.

Frauscher sinonim za luksuz na vodi

Što povezuje Azurnu obalu, Marbellu, Ibizu, Mallorcu, Dubai, Miami, kultnoga tajnog agenta Jamesa Bonda te stripovskog i filmskog junaka Spider – Mana? Odgovor je austrijske jahte Frauscher!

Upravo je bajkoviti gradić Gmunden – idilično mjesto za odmor I uživanje u svježem alpskom zraku, netaknutoj prirodi, povijesnim zdanjima I slikovitom dvorcu na otočiću usred jezera Traunsee kao i brojnim brodovima koji plove jezerom – dom luksuznih jahti Frauscher.

Neki baner

Tu su nastale i u međuvremenu postale zvijezde vodećih mondenih ljetnih destinacija i američkih filmskih spektakala što i ne čudi jer su oduševile svijet svojim tehničkim mogućnostima. 

Povijest Frauschera

Frauscher je sinonim za tradiciju i vrhunsku kvalitetu u brodogradnji od 1927. godine. I to zbog virtuoznog dizajna, impresivnih tehničkih karakteristika te kvalitete motornih čamaca I jahti. Ova su plovila san svakog zaljubljenika u plovila, a mogu se kupiti diljem svijeta.

Brodogradilište se nalazi u slikovitom planinskom kraju Gornje Austrije u blizini grada Gmundena na alpskom jezeru Traunsee. Osnovan je u Beču 1927.godine, Frauscher se preselio se Gmunden 1945.godine gdje se I danas nalaze njihove najsuvremenije proizvodne hale. Marina koja je još u vlasništvu obitelji Frauscher, služi kao muzej tvrtke. U najtoplijim mjesecima Gmunden postaje živopisna ljetna baza s više od 200 brodova gdje se mogu vidjeti gotovo svi Frauscherovi modeli tijekom desetljeća uključujući jedrilice koje se više ne grade. 

luksuz na vodi

Zanimljivo je da je svaki brod dodijeljen timu ljudi koji ga gradi od početka do završetka. To uključuje i stručnjake za drvo. U nova plovila ugrađuju se i benzinski i dizelski te električni motori. Također, provodi se ekstremna kontrola kvalitete što potvrđuje velik broj visokokvalificiranih radnika. Osim toga u brodogradilištu inzistiraju na testiranju svakog broda u vlastitom malom ispitnom bazenu.

Mnogi dijelovi plovila izrađuju se lokalno i prilagođavaju se, a domaći su dobavljači, poput proizvođača elemenata od nehrđajućeg čelika, vrlo vješti u stvaranju dijelova koji su potpuno u skladu sa stilom brenda Frauscher.

Modeli

Najpopularniji među 75 modela koje trenutačno proizvodi Frauscher je 1017 GT. Ljubiteljima ovih luksuznih igračaka koje su sinonim za slobodan duh prava je adresa balearska marina Port Adriano gdje Frauscher ima mediteransku bazu.

Brodovi austrijskog diva u Hrvatskoj postaju sve zanimljiviji za dnevni čarter što nimalo ne čudi s obzirom na sve navedeno.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed